Podcast Afleveringen
Jeanet Wolf
Podcast Afleveringen
03/15/2024
2 min
0

Podcast #140 8 tips om een uitzonderlijk goed leven te leiden

03/15/2024
2 min
0

Als ik om me heen kijk, zie ik vier redenen waardoor de meeste mensen nooit het leven bereiken dat ze willen. Zonde. 

Dat inzicht kwam tot me toen ik de moestuin weer seizoen klaar aan het maken was in februari. Ik ben in 2021 gestart met de moestuin en dus nu drie jaar bezig. Nu zit ik op het punt dat alles zo gegroeid is én dat ik weet wat te doen, dat ik dit jaar maximaal resultaat kan bereiken, met minimale effort. En precies dat, is wat mij betreft, wat je ook in je leven wilt bereiken. In je relaties, je carrière, je gezondheid, je financiën, je gevoel van rust ervaren. 

Het geeft zoveel rust om op een punt te komen dat je slechts minimale effort nodig hebt (omdat je de jaren ervoor al het nodige werkt hebt gedaan) en dat je wel iedere keer meer vruchten ervan kunt plukken.


4 redenen waarom je terughoudend leeft en niet het gewenste resultaat bereikt (luister de podcast voor verdieping!)

#1 - Alles perfect willen uitdenken, waardoor je nooit (tijdig) van start gaat. 

#2 - Geen afscheid durven nemen van dat wat niet voor jou werkt.

#3 - Het idee hebben dat je altijd meer en beter moet doen.

#4 - Stoppen voor het punt van exponentiële groei bereikt is (zeker bij ondernemers). 

In deze podcast ga ik verder in op bovenstaande redenen. Dit wil je zeker luisteren als je je ook maar iets herkent in één van bovenstaande, of wellicht allemaal... 


8 tips waardoor jij wél boven het gemiddelde kunt uitstijgen

Ik deel niet alleen de redenen waarom resultaat uitblijft, ook deel ik 8 concrete tips en handvatten waardoor je wél het gewenste resultaat bereikt. 

#1 Bepaal wanneer je het niveau van een 8.5 hebt bereikt op een specifiek gebied. Wat is dit voor jou? Wat heb je dan bereikt? En waarom? Let op.. streef niet naar de 10. Perfectionisme brengt je niet dichterbij je doel. 

#2 Start met het verzamelen van basiskennis. Je wilt voorkomen dat je verzandt in details. Wat je ook wilt voorkomen, is dat je zonder enige kennis start. Dat laatste is wat ik deed in 2021, toen ik startte met mijn moestuin. Lang verhaal kort: het was weinig succesvol ;-) Ik had mijn beginnersenthousiasme zeker beter in kunnen zetten destijds.

#3 Kies een strategie, en houd je eraan. Ga van start met die minimale kennis, waarna je heel gericht missende kennis kunt gaan opzoeken. Als je vastloopt of uitstelt, stel jezelf dan de vraag: 'Wat is het eerstvolgende probleem dat ik te tackelen heb?' Dan weet je welke specifieke informatie je nu hebt op te zoeken om weer een volgend niveau te bereiken. 

Benieuwd naar alle tips? Luister dan nu direct de podcast waarin ik alle concrete handvatten met je deel, aan de hand van beeldende moestuinvoorbeelden. 


Tip: vind je de podcast interessant? Abonneer je dan op mijn kanaal! Elke donderdagochtend komt er een nieuwe aflevering online die jou helpt naar meer interne & externe rijkdom én om rust te (blijven) ervaren hoe vol het leven soms ook kan voelen. 

Reacties
Categorieën