Mindset en University of Excellence content
Jeanet Wolf
Mindset en University of Excellence content
03/13/2024
7 min
0

Zo krijg je meer rijkdom en ga je jezelf veel meer gunnen

03/13/2024
7 min
0

In deze blog neem ik je mee in een belangrijke stap als jij je levensstandaard wilt verhogen. Ik deel graag mijn persoonlijke ervaringen en inzichten, en onthul wat er echt toe doet in dit proces. Bovendien nodig ik je uit tot het doen van een essentiële oefening voor het verhogen van jouw eigen levensstandaard.

Laten we samen deze reis beginnen en ontdekken hoe je jouw leven naar nieuwe hoogten kunt tillen.


Pas op voor deze valkuil

Eén van de grootste valkuilen bij het streven naar een hogere levensstandaard is het vergelijken van jouw leven met dat van anderen. Het is verleidelijk om je keuzes, prestaties en levensstijl te meten aan die van anderen. Maar wat bereik je daarmee?

Stel je voor dat je altijd het grootste, beste en meest luxueuze nastreeft. Dan zul je nooit tevreden zijn, want er zal altijd iemand zijn die meer heeft dan jij. Jezelf vergelijken met anderen is als een spel dat je nooit zult winnen. Het kan altijd meer, beter, groter, luxer of duurder.  
Maar het gaat niet alleen om het feit dat je dit spel niet kunt winnen. Het ergste is dat wanneer je zo gefixeerd bent op het leven van anderen, je jezelf uit het oog verliest. Je bent niet meer gefocust op wat voor jóú echt belangrijk is.

Uiteindelijk draait het om jouw eigen keuzes, jouw eigen pad en jouw eigen ideale leven. Laat je niet afleiden door de schijnbaar perfecte levens van anderen. Richt je op jezelf, op wat jou gelukkig maakt en wat jouw eigen standaard van succes is. Want dat is waar het werkelijk om draait.

Hoe wil ik dat mensen mij zien?

In 2015 begon ik bewust mijn levensstandaard te verhogen, en dat begon met iets ogenschijnlijk eenvoudigs: sieraden. Een sieradenset - ketting, oorbellen en ring - symboliseert het begin van mijn reis naar een verhoogde standaard. Het was een bewuste keuze, een moment waarop ik besefte dat ik zelf kon bepalen hoe ik eruit wilde zien, niet alleen in het leven, maar ook in mijn uiterlijk.

Ik heb altijd al mijn eigen weg gevolgd, altijd al gekozen voor wat ik wilde, los van wat anderen deden. Maar het idee dat ik ook mijn uiterlijk kon vormgeven met mijn keuzes, dat was nieuw voor me. Ik wist het rationeel gezien wel, maar het drong pas rond deze tijd echt tot me door. En dit setje was een mijlpaal, niet alleen omdat het mijn eerste grote aankoop op het gebied van sieraden was, maar ook omdat het een moment van zelfexpressie en trots markeerde. Het was een investering in mezelf, een erkenning van de impact die mijn uiterlijk heeft op hoe anderen mij zien.

Herkennen wat je wilt behouden, en wat je wilt veranderen.

Na deze bewuste keus om te uplevelen ben ik gaan nadenken over hoe ik wil dat mensen mij zien. Hoe wil ik overkomen op anderen? Hoe wil ik mezelf presenteren? Wat zijn de dingen die ik wil behouden en wat wil ik juist vermijden? Ik merkte bijvoorbeeld dat ik minder wilde vloeken en rustiger wilde spreken. Waar het voor anderen waarschijnlijk niet eens op viel dat ik wel eens vloekte, was het voor mij een bewuste keuze dit niet meer te willen. Ik wilde kalmer zijn in mijn interacties.

Deze veranderingen waren niet alleen van toepassing op mijn manier van praten, maar ook op mijn kledingkeuzes, de inrichting van mijn huis, mijn financiële situatie, mijn reisplannen, en zelfs de huizen die we bewonen. In alle aspecten van mijn leven begon ik te herkennen wat ik wilde behouden en wat ik wilde veranderen.  Dit was heel bewust de materialistische kant van het leven. Maar er is natuurlijk ook een andere kant.. Ook mijn innerlijke rijkdom koos ik bewust te uplevelen, daarover zo meer.

Het verhogen van mijn levensstandaard opende mijn ogen voor de mogelijkheden van zelfcreatie. Voorheen was ik me er niet echt van bewust dat je van de ene op de andere dag kunt besluiten je stijlvol te kleden in plaats van casual, of dat je luxe designer items kunt bezitten als je dat wilt.

Het gaat er niet zozeer om of je er om geeft, maar of het je interesseert om die keuze te hebben. Voor mij leek het leuk om enkele designer items te bezitten, maar al vrij snel merkte ik dat het me eigenlijk niets interesseert om luxe designer kleding te hebben. Het was heel tof om bewust erheen te groeien en werken, maar echt uplevelen zat voor mij in andere dingen. Uiteindelijk draait het niet om de kleding die je draagt of de spullen die je bezit; je identiteit zit niet in materiële zaken. Wie je bent, kun je uitdragen in alle omstandigheden, of je nu in een vuilniszak loopt of naakt bent.

Dit maakt alle verschil..

Als je onderscheid kunt maken tussen wie jij bent, en wat je wilt hebben en ervaren in het leven, wordt het veel makkelijker om keuzes te maken over wat je echt belangrijk vindt om te hebben.

Dit is waar het om gaat bij het verhogen van je levensstandaard. Wat lijkt jóú leuk?  

Welke vakanties wil je graag ervaren, welke reizen wil je maken? Welke bestemmingen spreken jou aan, welke hotels wil je bezoeken, welke campings lijken je gezellig? Misschien droom je ervan om een caravan te hebben en zelf op te knappen, of ben je meer geneigd tot een wereldreis. Wat je ook kiest, het draait om wat voor jou leuk en waardevol voelt.

Zo ook op het gebied van wonen. Hoe ziet jouw ideale huis eruit? Wat vind je belangrijk? Een luxe uitstraling, een opgeruimd huis, een huis die gezelligheid uitstraalt? Misschien lijkt het je wel leuk om je eigen groentetuin te hebben. Stel je voor dat je later zo'n persoon bent waar buurtkinderen of kleinkinderen naartoe komen voor advies over kruiden en groenten. Hoe leuk zou dat zijn? Wat is jouw standaard voor je huis en je leefomgeving?

Op het gebied van relaties. Wat wil je ervaren? Hoe wil je je voelen? Welke indruk wil je bij anderen achterlaten? Welk verschil wil je maken? Welke ervaringen wil je opdoen met je naasten? Welke gevoelens wil je delen?

Op het gebied van voeding. Misschien ben je geïnteresseerd in het volgen van een bepaald dieet of een specifieke eetstijl, of wil je graag ervaren hoe het is om een sixpack te hebben.


Het kan allemaal, het is aan jou. Het gaat erom dat je bewust nadenkt over wat je wilt bereiken op verschillende gebieden van je leven: financieel, reizen, ervaringen, tijdsindeling, kleding, relaties, huisinrichting - werkelijk alles.


Durf er concreet over na te denken, het voor je te zien

De eerste stap is vooral bedoeld om in te beelden wat jou aanspreekt en wat jouw ideale levensstijl is. Durf te visualiseren. Durf het voor je te zien. Blijf nog even weg van de strategie die je gaat helpen het gewenste resultaat te bereiken. Durf voor nu eerst écht eens stil te staan bij jouw wensen. Jouw idealen. Jouw dromen.

Neem je tijd. Ga rustig zitten. Wandelen. Of wat jou ook maar helpt om de diepere verbinding in jezelf op te zoeken. En ga eens na..

Wat wil jij? En: wat wil je écht? 

 

Merk je dat je je laat tegenhouden door de (goedbedoelde) mening van anderen bij het visualiseren van jouw gewenste resultaten? Luister dan zeker deze podcast, waarin ik dit (én meer concrete tips) met je deel om jezelf niet langer klein te houden.

Mijn eigen ervaring met bewust uplevelen

Voor mij begon dit alles dus in 2015, toen ik besloot mijn sieraden te veranderen. Ik ging zitten en vroeg me af: wat lijkt mij leuk? Ik ging door alle aspecten van mijn leven en visualiseerde hoe ik in de toekomst zou willen leven.

Ik zag mezelf als de partner van John, als een toekomstige moeder, financieel onafhankelijk door te investeren in crypto en aandelen. Ik stelde me ook voor dat ik mijn eigen moestuin zou hebben, waar ik kruiden en groenten zou verbouwen. Ik zag mezelf als een zelfvoorzienende persoon, altijd genietend van de zon, gehuld in mooie zwierige jurken, maar met een zakelijke kant die ik ook graag omarmde tijdens mijn business meetings. Als ik het vliegtuig instapte voor een zakelijke afspraak in Nederland, droeg ik mijn designerkleding. 

Ik visualiseerde alles en bedacht simpelweg wat mij aansprak en wat ik graag wilde ervaren.

Eén van die dingen die ik graag wilde ervaren was dineren in chique restaurants, puur voor de ervaring. Maar ook het inrichten van ons huis in één stijl leek me geweldig. Ik bewonderde vaak goed doordachte interieurs en wilde niet langer een onsamenhangende mix van spullen. Mijn nieuwe standaard was een nette uitstraling, niet per se duur of luxe, maar goed doordacht en op elkaar afgestemd.

Ik zag mezelf ooit genieten van een jacuzzi en mijn eigen sauna, en nu hebben we dat alles. Ons huis is prachtig samengesteld, met een grote moestuin erbij. We hebben de jacuzzi en sauna waarvan ik ooit droomde, en we vliegen business class zoals ik me had voorgesteld. Alles wat ik voor me zag, beleven we nu. Niet alleen omdat ik het 'visualiseerde'. Vooral omdat ik een helder B-punt voor me zag en daar keihard en volle focus naartoe werkte.


Zo begin je met jezelf meer gunnen

Laat elke vorm van oordeel op je ideeën los. Wat zouden anderen hiervan denken? Welke praktische bezwaren zijn er? Kan dit wel? Mag het wel?

Daag jezelf uit het los te laten, en vrij te dromen. Neem daar de tijd voor en durf keuzes te maken, zelfs als je denkt: "Waarom wil ik dat eigenlijk?" Als het je leuk lijkt om te ervaren en het jouw idee van 'tof' is om dat als standaard te hanteren, laat het dan helemaal voor je opborrelen.

En onthoud: onderaan de streep zijn de materialistische dingen niet het belangrijkst.  
Wat er werkelijk toe doet, is jouw eigen gezondheid, de gezondheid van de mensen die je liefhebt en de vrijheid om je tijd door te brengen zoals jij dat wilt. Het gaat erom dat je je dagen, je leven, je weken, je maanden en je hele leven kunt invullen met activiteiten die voor jou belangrijk zijn. Dat is echt het essentiële deel. Maar daarnaast hebben we ook allemaal de mogelijkheid om te genieten van reizen, van mooie spullen, van het naar een hoger niveau tillen van ons materiële welzijn. Daar hebben we veel keuzes in te maken.

Dus voor nu is de opdracht simpel: neem de tijd, visualiseer, denk na, en stel jezelf de vraag: wat zou ik graag willen ervaren? Wat wil je doen? Wat wil je doen met je leven? En welke standaard wil je daarbij hanteren? Dit zijn de vragen waarover je nu kunt nadenken.

 

Gun jij jezelf ook een hogere standaard?  

Laat mij je aan de hand nemen! In de cursus ‘Interne & Externe Rijkdom- Gun Jezelf Meer’ doorlopen we samen alle essentiële stappen om jouw leven naar het hoogste niveau te tillen. Bereik maximaal resultaat en transformeer je leven vandaag nog! 
Reacties
Categorieën