Mindset en University of Excellence content
Jeanet Wolf
Mindset en University of Excellence content
11/07/2023
5 min
0

Eetstoornis + [Download] Raw Vegan Receptenboek Jeanet Wolf

11/07/2023
5 min
0

Jaren lang heb ik als 'raw vegan' geleefd. Maar daaraan vooraf ging eerst een lange, ongezonde weg.

In mijn jonge jaren ontstond een eetstoornis. Rond mijn 15e/16e besloot ik dat mijn lichaam er anders uit moest zien. In plaats van dat op een verstandige manier aanpakken, ging ik all-in op de uithonger strategie. Ik kwam ik aanraking met 'anorexia websites'. Daarop had ik dagelijks uren lang contact met andere meiden die dezelfde strategie hanteerden. We moedigden elkaar uit onszelf uit te hongeren. Nu als volwassene is dat bijna niet te begrijpen. Toch voelde het toen als thuiskomen. Eindelijk andere mensen die me begrepen. Die snapten dat het niet enkel te maken had met dun zijn maar ook met een gevoel van controle en macht. Anderen, die begrepen dat 'dan ga je toch gewoon even meer eten' helemaal niet zo simpel werkt.

Eetstoornis en naar een groep met eetgestoorde meiden

Jaren lang had ik eetgestoord gedrag. Ik sportte obsessief veel. Had een hometrainer thuis waar ik dagelijks opzat, ging dagelijks hardlopen en deed dagelijks 'Insanity trainingen'. Wel wist ik het zo aan te vliegen dat het niet opviel dat het wel echt achterlijk veel was allemaal. Het viel wel op, maar was nog prima onder 'houd gewoon heel erg van sporten' te schalen.

Ik gooide mijn eten weg op school. Gebruikte allerlei supplementen om honger te onderdrukken. Viel ook zeer goed af. Maar werd ook met iedere kilo die eraf ging, obsessiever.
Het hing voor mij nooit samen met 'ik ben te dik dus ik moet afvallen'. Ik wist gewoon dat het beter kon, atletischer, slanker en sportiever. Maar de enige route die ik was tegengekomen, was uithongeren.

Na jaren van weinig eten, en veel sporten en later weinig eten, eetbuien en overgeven, ging ik naar een psycholoog. Er komt namelijk altijd wel een moment dat het toch wel op gaat vallen...
Die psycholoog had ik niet veel aan, en de tweede ook niet. Vervolgens kwam ik bij de GGZ in een groep met eetgestoorde meiden terecht waar ik dan vanuit school heen ging. Vond het erge tijdverspilling want ik was 'lang niet zo erg' als zij, vertelde ik mezelf.

Wel was dat de basis van anders leren kijken naar eten.
Langzaamaan ging mijn interesse naar optimaal eten en sporten. Dus sport en voeding zo inzetten dat m'n lijf optimaal gevoed is, EN ik ondertussen een sportief uitziend lijf zou bouwen.

Vegan bodybuilding

Zo kwam ik uiteindelijk op m'n 21e in aanraking met bodybuilding. In die periode las ik veel over vegan bodybuilders. Van daaruit kwam ik in de wereld van veganisme, raw food en een heel andere kant van zorgen voor je lijf.
Ik heb m'n eerste jaren als krachtsporter vegan gedaan en veelal raw-vegan. Daar waren m'n coaches niet super blij mee want dat was net wat lastiger qua optimaal presteren dan 'gewoon eten'. Maar dat terzijde ;)

Rug gebroken en sapvasten

In 2012 viel ik van een paard af, dat was toen der tijd m'n werk, paardentrainen. Door de breuk kon ik - logisch - niet meer sporten en m'n eerste geplande bodybuildwedstrijd moest geannuleerd worden. Dat zag ik als briljante kans om 2 dingen te doen:

1) 90 dagen te sapvasten. Dat was intens maar een enorm gave ervaring. Super zwaar, maar zo goed als ik me toen voelde, heb ik me letterlijk alleen toen gevoeld in die periode. Door fibromyalgie heb ik erg veel last van m'n lijf, in die periode voelde ik me zo extreem goed dat ik nog vaak terug ben gevallen op sapvasten. Ik dronk overigens toen 7-8 liter sap per dag. 'JuiceFeasting' heet dat, daar heb ik een opleiding in gevolgd toen der tijd. Je zorgt dat je in sapvorm alles binnenkrijgt, ook qua kcal. Dus het is niet om af te vallen maar echt om je lijf optimaal te voeden. Ik ben nog altijd een beetje verliefd op JuiceFeasting, regelmatig komt het weer in m'n leven naar voren.

In de University of Excellence heb ik zelfs een gehele cursus gemaakt over watervasten + juicefeasting: 2 go-to manieren voor mij om m'n lijf even tot rust te brengen.

2) M'n receptenboek vol raw-vegan recepten schrijven. Ik had de jaren ervoor veel recepten gemaakt en gebundeld en wilde die heel graag uitgeven. Dat gebeurde in 2012. En hoewel ik het nu HEEL anders zou aanpakken, was het wel een toffe ervaring.

Uiteindelijk ben ik 'raw vegan-af' gegaan. Heb een tijd lang vlees gegeten, maar dat beviel niet. Ik ben niet perse veganist maar eet wel vaak zo vanuit natuurlijke voorkeur. Ik eet niet perse raw-food, maar val daar wel altijd weer op terug. Mijn lijf functioneert er zeer goed op. En ook mentaal geeft het me een heel goed gevoel omdat ik voor mijn idee met rawfood bewust kies voor gezondere opties qua voeding.

[DOWNLOAD] Mijn raw vegan receptenboek

Het is ondertussen 12 jaar geleden dat ik het boek schreef en publiceerde (wow! dat klinkt echt heel lang geleden haha). Maar de recepten maak ik nog regelmatig. Het is een bundeling van eenvoudige, lekkere recepten zonder enige poespas.

Ik heb hem hier voor jou, zodat je hem ook direct kunt downloaden:

Je hoeft er geen gegevens voor achter te laten of wat dan ook. Voor nu is het zo simpel als hem downloaden en ervan genieten. Wel zou ik het heel tof vinden als je even een reactie hieronder achterlaat of me een berichtje op @jeanetwolf instagram doet om te laten weten dat je hem hebt gedownload!


Klik op de afbeelding of hier op de link om hem te downloaden.


Onze kinderen in de keuken

Twaalf jaar geleden, toen ik het boek schreef, had ik niet gedacht ooit m'n eigen kinderen de keuken in te nemen om samen 'mijn' recepten te gaan maken. Hoe vet! Jayson (2.5 jaar) en ik staan dagelijks in de keuken. Iedere dag maken we een smoothie. Zo lang de moestuin het toelaat maken we 3-4x per week vers groentesap. We maken vaak raw-vegan koekjes en taartjes. Harvey (nu 6 maanden) zit erbij en kijkt mee.
Zodat ze leren koken, bakken en vanaf scratch recepten maken. Zodat ze leren zorgen voor hun lijf. Zodat ze kunnen genieten van wat goede voedingkeuzes voor hun lijf kan doen.

Ik hoop dat jij net zo veel plezier haalt uit dit boek als wij!

Wil je meer weten over sapvasten, watervasten en andere cursussen?

Dit boek is onderdeel van mijn University of Excellence, waar ik vele cursussen heb gebundeld.
Waaronder watervasten, sapvasten, (bikini)fitness incl trainingsprogramma's, je imuunsysteem versterken.
Maar ook over geld, vermogen bouwen, mentale kracht, spirituele zoektochten, je eigen triggers en overtuigingen leren ontdekken voor een vervulder en kalmer leven, je intuitie leren vertrouwen en een hoge levensstandaard aanleren.

Direct toegang tot de University of Excellence (klik)

Direct meedoen in de University of Excellence (klik)

Reacties
Categorie├źn