Investeren & Financieel slimme kids

Toen John en ik voordat Jayson geboren werd, spraken over wat we hem mee wilden geven dat wij niet geleerd hadden op vroege leeftijd, was dat financieel slimme keuzes maken. Pas in de tweede helft van onze twintiger jaren leerden wij hoe je kunt investeren, geld voor je laten werken, veel geld kunt verdienen en 'rijk' kunt worden (t is maar net hoe je rijk bestempelt. In dit geval heb ik het even over rijk in de zin van bovengemiddeld veel financiële vrijheid hebben).

We besloten dan ook dat we het voor onze kinderen anders zouden doen. We nemen hen op latere leeftijd, maar wel eerder dan half de 20 ;), mee in geld verdienen op slimme manieren, met geld meer geld maken. We willen ze helpen voorkomen dat ze heel onwerkbare geld-overtuigingen krijgen.

Maar tegelijkertijd zullen ze het niet gewoon van ons krijgen. Ze zullen echt moeite moeten doen en de waarde van geld leren zien. Want van luie, verwende trust fund babies wordt de wereld niet krachtiger en beter.

In deze categorie neem ik je mee in hoe we onze jongens op jonge leeftijd, waarop ze nog niet eens weten wat geld is, helpen aan een financieel fijne toekomst. Door onder andere al voor ze te investeren (verjaardagsgeld, kerstgeld van opa's en oma's etc zetten we in deGiro of in crypto of om in goud bijvoorbeeld). En zodra ze op een leeftijd komen dat ze geld gaan snappen, zullen we ze kennis bijbrengen over traden in crypto zoals ik zelf graag doe. Of ze helpen eigen geld te verdienen. Bijvoorbeeld door ze 10 euro te geven en ze meerdere handvatten te geven om van die 10 euro, 20 euro te maken die ze nodig hebben om dat ene speelgoedje te kunnen kopen.

Anyway, voordat dit een artikel op zichzelf wordt ;) , in deze categorie neem ik je dus mee in financieel slimme keuzes maken. Die je vervolgens kunt overdragen aan je kind. Mocht je dat willen.


Berichten over Investeren & Financieel slimme kids:
Hoe wij geld voor ons laten werken
0
Hoe wij geld voor ons laten werken
Hoe wij geld voor ons laten werken
Vermogen opbouwen voor je kinderen
0
Vermogen opbouwen voor je kinderen
Vermogen opbouwen voor je kinderen
Investeren in Whisky, zo begon ik
0
Investeren in Whisky, zo begon ik
Investeren in Whisky, zo begon ik