Jeanet Wolf
11/01/2023
11 min
0

Oktober: Maand Update en terugblik

11/01/2023
11 min
0

Zoals je wellicht weet stuur ik iedere maand mijn maandmail (hier kun je aanmelden)
Dan stuur ik maandelijks een overzicht van alle lessen, hoogtepunten en dingen die we deden.

Omdat die mails zo onwijs lang werden, heb ik die als blog omgevormd zodat ik meer schrijfruimte heb ;).
In dit artikel neem ik je dan ook graag mee in een nieuwe Terugblik. Dit keer van de maand Oktober.
Die werkelijk vol hoogtepunten zat!

Nou nou, dat was me wel een maand hoor, oktober. In goede zin hoor, super veel dingen gebeurd. Maar ook wel zo’n maand die je zou kunnen bestempelen als ‘druk en chaotisch’.

Maar ik trap even af met 2 foto's uit de oude doos die ik tegenkwam, ook uit oktober maar dan vele jaren geleden.

Dit waren John en ik in oktober 2008 (we kennen elkaar sinds 2005)


En dit was ik op mijn paard Lotto (al een aantal jaren dood nu) in 2011

Lotto en ik maakten altijd vette avonturen mee samen. Maar dat is voor een ander verhaal.Ik ga weer allerlei totaal onsamenhangende onderwerpen bij langs over de afgelopen maand ;)

Ik begin even met een overzichtje van nieuw gepubliceerde artikelen, video’s en podcasts van afgelopen maand:

 Hier vind je ook een artikel dat ik schreef over ‘Met compassie naar jezelf kijken’. https://www.jeanetwolf.com/met-compassie-naar-jezelf-kijken-hoe-doe-je-dat/

Dit artikel schreef ik over “Liegen tegen jezelf” met daarbij een waardevolle podcast https://www.jeanetwolf.com/podcast-7-liegen-tegen-jezelf-iedereen-doet-het/

Hier vind je een artikel plus diepgaande video over ‘Jezelf meer gunnen” https://www.jeanetwolf.com/jezelf-meer-gunnen-doe-je-zo-video/

Hier vind je mijn speech van vrijdag 27 oktober die ik gaf voor 140 mensen (en waar ik John belachelijk maakte ;) https://www.jeanetwolf.com/humor-sarcasme-en-diepgang-speech-voor-140-mensen/

Ook schreef ik nog over Investeren in Whisky en ik weet niet zeker of ik dat al had verteld. Dus daarom voor de zekerheid de link: https://www.jeanetwolf.com/investeren-in-whisky-zo-begon-ik/

 

Oke, laten we beginnen met een terugblik op oktober 2023!

Boek Lancering Relaxed Vlammen

De maand stond vooral in het teken van de lancering van John zijn boek. De afgelopen 7 jaar hebben we samengewerkt aan onze methode, onze manier van werken, alle modellen die we gebruiken voor en met onze cliënten binnen Lifestyle of Business. En dat dan samen zien komen in een boek is echt supertof. Het boek zelf nam al anderhalf jaar van start tot het boek fysiek in handen hebben. Maar het echte werk duurt dus al 7 jaar, want uiteindelijk kun je pas zo’n meesterwerk maken wanneer je echt wat te vertellen hebt, ervaring hebt in het vakgebied en een oneindige berg aan input vanuit de doelgroep en je eigen mislukkingen en overwinningen.

Als je ook het boek ‘Relaxed Vlammen’ wilt hebben dan kun je hem hier bestellen. Ieder boek helpt ons dichter naar de #1 positie toe!

https://relaxedvlammen.nl/

Al met al was het 27 oktober de grote dag. De lancering waar we al maanden naartoe werkten. Het bizarre was, dat enkele dagen voor de lancering het erop leek dat John z’n boek te laat geleverd zou worden en het een lancering zonder boek zou worden!

Dit schreef John woensdag 25 oktober erover in een mail:
 “Vorige week woensdagavond kreeg ik het even heel benauwd.
 Ik had net een boekbestelling gedaan van m’n eigen boeken die ik nodig heb voor de lancering van aanstaande vrijdag.

 Alles ging vlot en ik wilde m’n laptop alweer dichtklappen totdat m’n oog viel op een klein maar wel heel belangrijk zinnetje…

"De boeken worden naar verwachting op vrijdag 27 oktober geleverd"

 Kortsluiting in m’n hoofd.
 Vrijdag is de grote dag. Dan moet alles klaar staan.

 Meer dan 140 mensen komen ’s avonds naar de boekparty. Maar wat is een boeklancering zonder boek 😱

 Direct heb ik naar de uitgever geappt (het was al laat in de avond).
 Daarna ben ik wel rustig gaan slapen. Alles binnen mijn controle op dat moment had ik gedaan.

 Die volgende ochtend heb ik m’n planning omgegooid om dit te regelen. Na meerdere mailtjes, appjes en telefoontjes leek het uiteindelijk goed te komen. Ik kon de boeken eerder krijgen, onder voorbehoud.

 Er was alleen éen consequentie…

 Het zou wel betekenen dat het boek eerder officieel vrijgegeven moest worden via alle verkoopkanalen.

 Honderden kopers zouden dan hun bestelde boek al in huis hebben vóor de officiële lancering van komende vrijdag.

 Na zo’n 3 seconden nadenken heb ik de knoop doorgehakt en groenlicht gegeven.

 De boeken voor vrijdag heb ik gisteren ontvangen 🙏🏻

Het spektakel

Op 27 oktober was de grote dag. Ik kan er vanalles over schrijven, maar ik link hier even naar een reel die ik erover maakte, dan heb je meteen een sfeerimpressie:

https://www.instagram.com/reel/CzDgTuioMON/

Ik ging trouwens sowieso helemaal los met reels maken. Hier vind je meerdere die zeer goed ontvangen werden vanwege de grote dosis humor, sarcasme en herkenbaarheid ;)

https://www.instagram.com/jeanetwolf/reels/

 Hier vind je mijn speech van vrijdag 27 oktober die ik gaf voor 140 mensen (en waar ik John belachelijk maakte ;) )

https://www.jeanetwolf.com/humor-sarcasme-en-diepgang-speech-voor-140-mensen/

 

Swingtraden op PolyX

Wat ook de goede kant op ging, waren m’n swingtrades in PolyX. Al maanden stonden die posities open. PolyX bleef maar wat kabbelen en ik had geen zin om ze met verlies te verkopen en dat verlies goed te traden. Ik wachtte liever af tot het weer zou gaan stijgen. Die garantie is er nooit, maar PolyX maakt vaker wilde sprongen, dus ik gokte het erop.

Door de harde stijgingen van BTC ging PolyX mee omhoog. Het patroon bij PolyX is vaak dat als BTC stijgt, PolyX niet veel later een grote stijging van soms wel 50%+ maakt. Meestal zit er iets vertraging in en soms daalt hij eerst voordat de stijging komt. Dat is het voordeel van een coin kennen, en weten hoe hij zich in de markt beweegt over het algemeen. Dan wordt het ietsje voorspelbaarder.

PolyX nam meerdere sprongen en de eerste swingtrades zijn weer gevuld. Ik heb een aantal posities nog open staan die nog veel verder omhoog liggen. Wellicht zijn ze te hoog gegrepen, maar met de winsten die ik nu gedraaid heb, is het aankoopbedrag er sowieso weer uit. Dus alles wat er nu nog uitkomst, is pure winst.

Ik heb nog steeds niet de ruimte in m’n dagen om daytraden op te pakken. Ik heb er wel steeds meer zin in, maar voor nu is er te weinig focus voor. Tot die tijd blijf ik swingtraden.

Werken met Vera voor Pinterest

Ik vertelde toch anderhalve maand geleden dat ik me op Pinterest zou commiteren de rest van dit jaar? Daarover vertelde ik in dit artikel: https://www.jeanetwolf.com/knopen-doorhakken-social-media-pauze-en-piekeren/

Dat focussen op pinterest, dat deed ik. En doe ik nog. Eerst volgde ik die cursus waar ik over vertelde in dat artikel en daarna ging ik zelf aan de slag. En, hoewel het echt niet veel werk is op die pins te maken, ben ik er zo onbekend mee dat ik zomaar wat deed. Dat is niet echt mijn stijl. Daarom wilde ik eerst actiever bezig met leren over Pinterest. Tot ik per toeval begin deze maand Vera (van The Pin Branding) bij m’n storykijkers zag staan. Vera is Pinterest expert en neemt – als je wilt – al het werk uit handen. Nou, dat is dus exact wat ik wil! ;). Vera heeft vorige week de strategie voor mijn Pinterest account uitgewerkt en gaat nu bezig mijn account professioneel aanpakken.

Als je nieuwsgierig bent: Hier vind je m’n Pinterestaccount. https://nl.pinterest.com/jeanetwolf1/

Mijn doel ermee is mensen naar dit blog en naar m’n University of Excellence podcast krijgen. Zodat alle content die ik de afgelopen jaren heb opgenomen, meer publiek krijgt.

En dat Vera me daarbij helpt, of beter gezegd, dat Vera Pinterest volledig op zich neemt, vind ik dus helemaal geweldig. We werken sowieso 6 maanden samen, dus ipv 3 maanden committeren op dat kanaal, committeer ik me er 6 maanden op om te zien wat de resultaten zijn.


Account volgen op pinterest (klik)


John in Las Vegas

Deze maand ging John naar Las Vegas. 6 dagen en nachten was hij op pad. Vooraf had ik al vaak de vraag gekregen of ik dat spannend vond om dan alleen met de jongens te zijn, of ik er tegenop zag, etc. Maar heel eerlijk gezegd was ik daar niet eens mee bezig. 6 van de 7 dagen ben ik met en bij Jayson en Harvey dus zo anders was het niet. Enige verschil zou zijn dat John er niet is en het daardoor saaier is en soms onpraktischer.

En dat klopte, het was ook saaier. Maar verder heel gezellig en makkelijk. De boys gingen tegelijk naar bed waarbij ik Jayson met m’n ene arm op z’n rug kriebelde om in slaap te vallen. Terwijl ik Harvey op m’n benen legde en in slaap wiegde. We sliepen met z’n drieen zoals zo vaak, ook dat was niet anders. We deden eigenlijk gewoon precies hetzelfde als altijd, maar dan zonder dat ik tussendoor volwassen gesprekken kon voeren. T is gewoon enorm saai zonder John en ik vind het niks aan om zonder elkaar te zijn.

Enige dat wel heel anders was, was het alarm dat direct de eerste nacht afging…

Maar dat bleek uiteindelijk, nadat ik met angst en beven de beveiligingsdiensten sprak (we hebben een heel goed beveiligd huis en de diensten staan direct paraat – maar ik was het telefoonnummer kwijt en kon ze niet bereiken. Heel gedoe), bleek er niet een inbreker te zijn. Maar een raam op John z’n slaapkamer die ineens was dicht gevallen.

Vervolgens 3 uur wakker gelegen vanwege alle adrenaline in m’n lijf hahaha.

Mini vakantie in Eindhoven

Het weekend na Las Vegas zou John weer weg zijn voor zakelijke afspraken. Dat vonden we allebei saai, omdat we volgens onszelf al lang genoeg zonder elkaar waren geweest. Dus gingen Jayson, Harvey en ik mee naar Eindhoven en hebben we daar 2 nachten een mini vakantie gehad met z’n vieren.

Omdat we graag in een groot grondbed slapen, hebben de jongens en ik direct het bed op de kamer verbouwd. Zodat Jayson, Harvey en ik daar beide nachten op de grond konden slapen, allemaal dicht tegen elkaar aan.

Zo zag dat eruit:

 

 

De vijver is hersteld!

Nou, het duurde letterlijk anderhalf jaar, maar we hebben het lek in de vijvers gevonden. De vijvers bleven maar leeglopen en we hadden geen idee meer waar het door kwam. Uiteindelijk de enige lek-detectie in Nederland die in vijvers gespecialiseerd is laten komen (vanuit de andere kant van het land). Zij hebben de problemen opgespoord. Die problemen zijn aangepakt en nu, eindelijk, lekken de vijvers niet meer.

Bij de grote vijver houdt dat in dat 1 deel is dichtgegooid, omdat herstel ervan simpelweg zo veel gedoe zou zijn, dat we daar geen zin in hadden. 

Ik ga binnenkort een video van de gehele (moes)tuin delen in een apart artikel.


Wat ik leerde, las, luisterde en keek

Deze maand heb ik weer veel podcasts en trainingen gevolgd.

Wel allemaal vanuit maar enkele bronnen.

Ik heb namelijk meegedaan aan de ‘Raised Good Summit’, alles over opvoeding en opgroeiende kinderen.

https://raisedgood.com/courses

Ik vind het echt een absolute aanrader. Ik heb de ‘all access pass’ gekocht en daarmee toegang tot zowel 2023 als 2022 alle video’s met experts. Als je houdt van leren over opgroeiende kinderen, is dit absoluut een aanrader. Staat echt enorm veel waarde in, stuk of 30 masterclasses ofzo.

 

Ik ging weer verder met de training over Homeschooling geven via www.Childoftheredwoods.com

 

Ik leerde Magazines maken bij ‘MomsMag’ – echt superleuk! Ze nodigde me uit voor een 1 op 1 sessie en gaf daarin haar webinar presentatie aan mij (we gingen er lekker vlot doorheen, heel fijn) en daarna kocht ik bij haar de templates om eigen magazines te maken.

Heel leuk om te doen!

 

Omdat Harvey nu leert eten ben ik me gaan verdiepen in de content van Boob to Food

https://boobtofood.com/

Jayson heeft nooit op de normale manier leren eten. Harvey heeft, zonder overdrijven, nu al meer gegeten in de ene week dat hij wat hapjes krijgt, dan Jayson in zijn hele eerste jaar van z’n leven.

Omdat Jayson altijd overgaf, uitspuugde of eten weigerde, heb ik nu al 4x dat Harvey oefenhapjes kreeg, op z’n kleding, in zn stoeltje, in z’n slabbe gezocht waar het eten gebleven was. Maar hij had het echt gewoon doorgeslikt. Zonder problemen, zonder angst, zonder overgeven.

Het is echt bizar hoeveel impact dat hele eetproces met Jayson gemaakt heeft. Ik vind het zelf heel spannend iedere keer als Harvey maar een beetje kucht (omdat voorheen dan alles doordrenkt werd van plassen kots bij Jayson) en geloof het simpelweg niet als het eten weg is. Maar goed, Harvey laat zien dat leren eten voor de meeste kinderen echt heel soepel en moeiteloos verloopt. Wij hebben simpelweg een hele afwijkende eerste ervaring ermee gehad waardoor ik moet wennen aan de eenvoud waarmee het ook kan gaan.

 

Deze film wil ik nog gaan kijken, lijkt me erg interessant:

https://thewisdomoftrauma.com/

 

 

(weer) In shape komen

Al een tijdje ben ik weer aan het krachttrainen. Eigenlijk al direct 6 weken na de bevalling van Harvey, zodra het weer veilig kon. Sinds nu 3 weken houd ik ook m’n macro’s weer bij onder begeleiding van Richard (Bell-coaching). Ik irriteer me veel meer aan m’n lijf dan ik deed na de bevalling van Jayson. Na Jayson zijn zwangerschap was ik 80kg (ik ben 1.80m dus 80kg is gewoon te zwaar voor de gezondheid van m’n lijf), voor ik zwanger was van Jayson woog ik 75kg. Nu met Harvey woog ik 69/70kg voor ik zwanger werd en weeg ik momenteel 75kg (74,6 om precies te zijn ;) ). Dus hoewel ik nu op het gewicht zit dat ik voorheen meestal woog, is die 5kg extra vetmassa t.o.v. voor de zwangerschap van Harvey een groot verschil.

Nu zeggen mensen (vrouwen) echt HEEL snel ‘ja maar wees trots op je lijf want zwanger geweest, baby gedragen, blabla’.
 En ik snap dat. Maar wat ik niet snap, is dat er niet 2 werelden naast elkaar kunnen bestaan. Namelijk 1) Ik ben rete trots op m’n lijf wat het kan, doet, deed, babies erin laten groeien, borstvoeding, de bevalling. Holyshit, wat is zo’n lijf briljant.

EN 2) ik voel me niet fijn met 5kg onnodige vetmassa die ik weet dat er vrij makkelijk weer af kan.

Het is niet ‘omdat ik 5 kilo kwijt wil ben ik dus niet trots’. Ik ben trots EN ik wil weer terug naar 69/70kg. En daar ben ik dus mee bezig. Dus, dan weet je dat ook weer hahaha.

 

Dat was de maand oktober in een notendop. 

Ik heb weer eens minder artikelen geschreven dan m’n plan was. Het is onwaarschijnlijk hoe snel de weken voorbijvliegen. Vanaf november ga ik op zondag ochtend schrijven. John gaat vanaf dan de zondagochtend met de jongens zijn. Dat deden we voorheen met Jayson ook. Sinds Harvey er is was dat vervallen en nu met het boek en de lancering was het simpelweg qua tijd voor John niet te doen om die halve dag voor werk te missen. Maar ik verwacht dat met de zondagochtend erbij, ik aan net weer wat meer acties toe kan komen.

En zo niet, dan niet ;)

 Tot gauw!

Reacties
Categorieën