Podcast Afleveringen
Jeanet Wolf
Podcast Afleveringen
03/27/2024
1 min
0

Podcast #141 6 tips stoppen met jezelf klein houden

03/27/2024
1 min
0

In de afgelopen jaren heb ik veel gezien en gehoord op het vlak van jezelf (onbewust) saboteren en daarmee kleiner houden dan nodig of wenselijk. Ik deel in deze podcast 6 concrete tips om dit te doorbreken. 

Jezelf anders op het speelveld neerzetten. 

Een belangrijk element om mee te starten is jezelf anders op het speelveld neerzetten. Daarmee bedoel ik onder andere: wie ben ik, en wat tolereer ik? Van mezelf, en van de mensen of mij heen. 

Stel, je hebt een relatie en je tolereert dat je zonder gedag zeggen of kus de deur uit gaat. Als je daar niks van zegt, dan tolereer je dit. Dan tolereer je een relatie dat je zonder warm afscheid de deur uit gaat. Niks mis mee, maar je tolereert het. De vraag is: wil je dit tolereren?

Of merk je op gezondheidsvlak dat je tolereert dat je niet sport, dat je (te) vaak ongezond eet. Of merk je op werkvlak dat je eigenlijk een baan of business hebt waarin je niet doet waar je oprecht gelukkig van wordt.

Ga eens bij jezelf na: wat tolereer je in jouw leven? En welke resultaten brengt dat? En niet onbelangrijk: welk besluit neem je en wat tolereer je vanaf nu niet (meer)?


Het verschillen tussen willen en doen

Willen alleen gaat niks veranderen. Het enige wat zorgt voor verandering, is iets anders doén. Maak concreet voor jezelf wat je te doen hebt. Waar heb je actie op te ondernemen? Ook al heb je er geen zin in. Als je niet langer van jezelf tolereert wat er nu is, dan heb je verandering door te voeren. Dat kan alleen met doen, niet alleen met willen. 

Wees eerlijk en kritisch. Op welke gebieden in je leven wil je verandering, en voer je ondanks het willen ervan toch niet de genodigde acties uit voor een ander resultaat? 


Wil jij jezelf meer rust en succes gunnen?

Luister de podcast vandaag nog en ontdek direct alle zes tips om jezelf niet langer klein te houden. 


Reacties
Categorieën