Mindset en University of Excellence content
Jeanet Wolf
Mindset en University of Excellence content
02/15/2024
1 min
0

Stap 2 - Ontketen succes met jouw unieke talenten

02/15/2024
1 min
0

Stap 2 in Doorbreek de angst om niet goed genoeg te zijn

Na deze erkenning zijn er stappen die je kunt nemen om jezelf te leren vertrouwen. Het begint allemaal met dat vertrouwen in jezelf, dat je kunt ontdekken wat je denkt, voelt, ervaart en wilt. En je zult merken dat jouw gedachten, gevoelens, ervaringen en verlangens er allemaal toe doen. Jij doet ertoe.  


Ga eens na: Wat zijn jouw sterke punten? Waar blink je in uit? Waar krijg je energie van? Wat is iets waar jij blij van wordt, zelfs als anderen het niet begrijpen?


Eén van de redenen waarom we onszelf vaak niet vertrouwen, is dat we niet durven te kijken naar onze eigen capaciteiten. We laten het stemmetje in ons hoofd, gevoed door de kritiek van anderen en de maatschappij, toe om ons zelfbeeld te bepalen. Deze kritiek, geworteld in onze opvoeding en de sociale normen om ons heen, dringt onze mentale basis binnen en zorgt ervoor dat we onszelf bekritiseren en ondermijnen. 

Maar laten we dat kritische stemmetje eens loslaten. Laten we in plaats daarvan echt voelen wat we willen. Wat zijn onze sterke punten? Wie willen we zijn? Het is tijd om onszelf serieus te nemen. Het is belangrijk om jezelf serieus te nemen en te beginnen met het verkennen en ervaren van wat jij wilt.  


6 praktische stappen die je kunt zetten om voorgoed af te rekenen met die angst om je niet goed genoeg te voelen. Doe je mee? 

Ga hier verder naar Stap 3 - Ontdek de kracht van vrijheid: Laat het 'juiste' antwoord los en vind jouw eigen weg!

(Stap 1 gemist? Je vindt 'm hier)

Of luister eerst deze podcast over dit onderwerp: Reacties
Categorieën