Mindset en University of Excellence content
Jeanet Wolf
Mindset en University of Excellence content
02/15/2024
1 min
0

Stap 3 - Vergeet het 'juiste' antwoord en vind jouw weg

02/15/2024
1 min
0

Stap 3 in Doorbreek de angst om niet goed genoeg te zijn

Het is tijd om de kracht van vrijheid te ontdekken: laat het 'juiste' antwoord los en vind jouw eigen weg.

Vaak stellen we onszelf teleur uit angst om de verkeerde beslissing te nemen. Deze angst leidt tot uitstelgedrag, tot het maken van andere keuzes dan die we eigenlijk willen. We negeren ons innerlijke gevoel dat ons vertelt: "Dit is niet de juiste weg voor mij."

Dit creëert een kloof tussen wat we eigenlijk willen en wat we daadwerkelijk doen. En deze kloof bevestigt ons gebrek aan vertrouwen in onze eigen keuzes. Het is cruciaal om te begrijpen dat er niet altijd een juiste of foute keuze is in het leven. Het is belangrijk om verschillende perspectieven te overwegen en mogelijk zelfs meningen van anderen te vragen, maar uiteindelijk moeten we niet hun meningen en perspectieven gebruiken om onze beslissingen te nemen. Hun input is slechts informatie die we kunnen overwegen in ons besluitvormingsproces.


Het belangrijkste puzzelstuk

Al die verschillende puzzelstukjes van het leven lijken op hun plaats te vallen. Maar jouw puzzelstuk, wie jij bent, de keuzes die jij maakt, wat jij voelt, ervaart en wilt, wat voor jou ertoe doet, dat is het grootste en belangrijkste stuk. Deze informatie neem je in overweging wanneer anderen advies geven, omdat er mogelijk nuttige tips tussen zitten. Echter, als jouw innerlijke stem, jouw plannen en jouw logica aangeven dat wat anderen zeggen niet goed is of niet logisch lijkt, dan is het essentieel om jezelf serieus te nemen. Dit is een noodzakelijke stap om het vertrouwen in jezelf te herstellen en uiteindelijk te accepteren dat je goed genoeg bent, waardoor je die angst kunt loslaten.


6 praktische stappen die je kunt zetten om voorgoed af te rekenen met die angst om je niet goed genoeg te voelen. Doe je mee?

Ga hier naar Stap 4 - Ontgrendel je groei: omarm fouten als stepping stones naar succes!

(Stap 2 gemist? Je vindt 'm hier)

Of luister eerst deze podcast over dit onderwerp:  

Reacties
Categorieën