Mindset en University of Excellence content
Jeanet Wolf
Mindset en University of Excellence content
02/15/2024
0 min
0

Stap 4 - Fouten als stepping stones naar succes

02/15/2024
0 min
0

Stap 4 in Doorbreek de angst om niet goed genoeg te zijn

We moeten bereid zijn om fouten te maken, domme opmerkingen te maken, onzinnige dingen te zeggen, geld te verliezen, ruzies te doorstaan, en soms op onze bek te gaan. Dit geldt vooral op de weg naar succes. Als je geen fouten durft te maken, kun je jezelf niet laten groeien.  

Onlangs hebben wij bijvoorbeeld onhandige keuzes gemaakt bij een grote aankoop. Deze fouten hadden we misschien kunnen voorkomen, maar ze waren onverwacht en hebben ons veel geld én energie gekost. Het was een gedoe en leverde veel frustratie op. En toch zijn ze een waardevolle les geweest in ons groeiproces. 

We hebben geleerd dat zelfs als niet alles volgens plan verloopt, het uiteindelijk toch goed kan komen. Dus gun jezelf de ruimte om fouten te maken.

Merk de negatieve stemmen in je hoofd op die je proberen neer te halen, maar blijf doorgaan met jezelf heruitvinden. Blijf trouw aan de persoon die je wilt zijn. 


6 praktische stappen die je kunt zetten om voorgoed af te rekenen met die angst om je niet goed genoeg te voelen. Doe je mee? 

Ga hier naar: Stap 5 - Vaar op jouw innerlijk kompas

(Stap 3 gemist? Je vindt 'm hier)

Of luister eerst deze podcast over dit onderwerp:  


Reacties
Categorieën