Mindset en University of Excellence content
Jeanet Wolf
Mindset en University of Excellence content
02/15/2024
1 min
0

Stap 1 - Jij bent niet jouw gedachten

02/15/2024
1 min
0

Stap 1 in Doorbreek de angst om niet goed genoeg te zijn

Het is een eindeloze stroom van zelfverwijten. De eerste stap naar zelfvertrouwen en zelfacceptatie is erkennen dat je deze belemmerende overtuigingen hebt. Je moet jezelf ervan overtuigen dat deze gedachten aanwezig zijn. Dat is waar het begint. De eerste stap is om dit hardop tegen jezelf te zeggen.


Creëer afstand tussen jou en jouw overtuigingen.

Maar nog belangrijker is om afstand te creëren tussen deze gedachten en jezelf. Dus in plaats van te zeggen "Ik ben niet goed genoeg", zeg je: "Ik merk dat ik mezelf niet goed genoeg vind" of "Ik heb de gedachte dat ik niet goed genoeg ben."


Herken en erken je overtuigingen, maar laat het niet je resultaat bepalen.

Dus stel dat je van plan bent om een video op te nemen en te delen op sociale media, en je merkt dat die twijfel weer opkomt. Erken het, observeer het, maar laat het niet je acties bepalen. Het is normaal om je zorgen te maken over de details. Misschien denk je dat je niet de juiste spullen hebt, dat je gaat stotteren, dat mensen je video niet leuk zullen vinden, of dat je maar een paar likes zult krijgen en niemand er echt naar zal kijken. Maar laten we eerst even stilstaan bij deze gedachten. Erken ze, ofwel hardop of in je hoofd. Zeg tegen jezelf: "Ik heb de gedachte dat ik niet goed genoeg ben om deze video te publiceren."


6 praktische stappen die je kunt zetten om voorgoed af te rekenen met die angst om je niet goed genoeg te voelen. Doe je mee? 

Ga hier verder naar Stap 2 - Ontketen jouw succes met jouw unieke talenten


Of luister eerst deze podcast over dit onderwerp:


Reacties
Categorieën