Podcast Afleveringen
Jeanet Wolf
Podcast Afleveringen
04/16/2024
1 min
0

Podcast #145 - Human Design Gezinsreading

04/16/2024
1 min
0

Onlangs hebben we een gezinsreading gedaan bij Sharon van HD Área Gris. Daarbij worden de Human Designs van ons alle vier naast elkaar gelegd. Daarmee krijgen we inzicht in de dynamiek tussen ons allen. Zowel tussen de jongens onderling, als tussen ons als ouders en de jongens, als ook tussen John (mijn man) en mij.


Ervaring met Human Design

Eerder hebben we door Sharon de designs van John en mij laten opstellen. Ook die van onze zoons, Jayson (april 2021) en Harvey (mei 2023) heeft zij eerder in kaart gebracht. De designs van onze jongens hadden we namelijk als kraam cadeau gekregen (vet origineel!)

Nu met deze gezinsreading was het vooropgestelde doel om nog beter op elkaar afgestemd te raken en om als ouders onze kinderen te kunnen geven wat nodig is.

Zo leer je voor je kinderen namelijk wat prettig en werkbaar voor hen kan zijn op het gebied van slaap, eten, rust, leren, helpen in huis en sociaal contact. Waar gaan ze vanuit hun bouw goed op? Sharon kan het je duidelijk en specifiek vertellen.

Voor ons is het opstellen van een Human Design en de verbanden tussen gezinsleden onderzoeken een hele mooie manier om inzichten te krijgen. Er zijn dan ook zeker meerdere momenten geweest waarbij ik duidelijk voelde: Hé, dit herken ik! En.. er zijn ook dingen die ik niet herken, in deze podcast deel ik met je hoe ik daarnaar kijk.


Gevaar van Human Design

De inzichten die je krijgt vanuit je Human Design kunnen dus heel werkbaar zijn. Er is echter ook een kanttekening wat mij betreft: je wilt het namelijk niet als excuus, als dekmantel gebruiken. Mensen verschuilen zich erachter: ''Ik ben nu eenmaal zo'', en daarmee houden ze zichzelf weg bij gewenst resultaat en groei. Dan schiet het zijn doel voorbij.

Anderzijds wil je wel rekening houden met je 'basisinstelling' om te voorkomen dat je niet stuk loopt op alles wat je doet. Hoe weet je waar je goed aan doet? Ook hier ga ik dieper op in in deze podcast aan de hand van een persoonlijk voorbeeld en concrete inzichten die Sharon met me deelde over onze jongens en onze gezinsdynamiek. Erg interessant!

Luister naar voorbeelden uit onze gezinsreading & mijn mening over Human Design


Reacties
Categorieën