Conscious Conceiving & Pregnancy
Jeanet Wolf
Conscious Conceiving & Pregnancy
09/04/2023
4 min
0

Bewuste Conceptie: Het Versterken van de Band met Je Toekomstige Kindje

09/04/2023
4 min
0

In de prachtige reis van bewuste conceptie en zwangerschap is er een diepgaande en unieke band die ontstaat tussen ouders en hun toekomstige kindje. Het is een intieme verbinding die begint nog voordat het kindje wordt geboren, en het vormt de basis voor een liefdevolle en zorgzame ouder-kind relatie. In dit artikel verkennen we hoe bewuste conceptie kan bijdragen aan het versterken van deze band, en hoe je als aanstaande ouder een diepere connectie kunt creëren met je toekomstige kindje. 

Uiteraard is het naast diepgaand en spiritueel ook lekker nuchter en praktisch. Beetje van alle werelden, zoals je van me gewend bent ;).

Creëren van nieuwe patronen en opruimen van triggers

Voor ons hield de bewuste voorbereiding vooral in dat we met onszelf aan de slag gingen. Welke triggers en overtuigingen wilden we niet overbrengen? Wat wilden we juist wel meegeven aan het kindje? Waar hadden we zelf nog dingen op te ruimen voor we klaar waren voor ouderschap?

Maar ook, welke financiële basis willen wij hebben voor we beginnen aan zwanger worden? Welke patronen in onszelf en tussen ons vinden we werkbaar en wat willen we juist niet overdragen? Welke gedragingen en patronen heersen in onze families die we willen doorbreken of juist willen meegeven?

Het hele proces van bewust verwekken bestond eigenlijk vooral uit onszelf nog eens extra onder de loep nemen. Wat nemen we mee en wat laten we achter voor we beginnen aan een zwangerschap?

Als je de diepte in wilt met je eigen triggers, overtuigingen en patronen, dan raad ik je aan mijn podcast te luisteren. Daarmee kom je tot de kern van wie je bent, waarom je bent wie je bent, en kun je bewust kiezen wat je wel en niet aan je kindje mee wilt geven. 

Luister de podcast hier.

Luisteren naar de Ziel van Je Kindje

Een van de meest bijzondere aspecten van bewuste conceptie is het idee dat de ziel van je toekomstige kindje al aanwezig is, zelfs voordat het fysiek geboren wordt. Door jezelf open te stellen voor deze gedachte en ruimte te maken voor intuïtieve inzichten, kun je beginnen met luisteren naar de ziel van je kindje. Dit kan gebeuren door meditatie, visualisatie of gewoon door stil te zijn en jezelf af te stemmen op de energie van je kindje.

Een bijzondere aanloop op onze 2e zwangerschap

Wat ikzelf als bijzonder heb ervaren is de aankondiging van de tweede zwangerschap van onze Harvey. John en ik dachten na Jayson geen kinderen meer te willen (had niks te maken met Jayson overigens, daarvan zouden we er wel 10 willen ;) ). Maar heel plotseling kwam in exact dezelfde week in juli 2022 bij zowel John als mij de wens voor een tweede. Tot nog een week daarvoor hadden we naar elkaar uitgesproken 1 kind te willen. Niet omdat een tweede niet gewenst was, maar omdat 1 ons ‘goed’ leek.  We hadden zelfs in de week ervoor alle laatste babyspullen weggegeven, zo 100% zeker waren we ervan dat het bij 1 zou blijven. We zeiden toen nog hardop tegen degene die de spulletjes kregen ‘oh nee hoor, het blijft absoluut zeker bij eentje’, wat we ook echt oprecht dachten op dat moment. 

Tot die ene week in juli waarin we volledig los van elkaar ontdekten dat we nog een tweede wilden. John zei uit het niks ‘het zou toch wel erg leuk zijn om er een broertje voor Jayson bij te hebben.’ Waarop ik zei dat ik letterlijk de dag ervoor het gevoel had toch een tweede te willen. 

Tijdens een cacao ceremonie de week erna, die al een maand of 2 ingepland stond (alles viel magische wijs exact op de perfecte plek), maakte ik contact met ons tweede kindje. Dat deed ik niet bewust, dat verliep gewoon zo. Ik zal het hele (mooie) verhaal nu niet delen maar we wisten wel dat wij nog zo hard kunnen denken met ons hoofd en plannen kunnen maken. Het was toch al bepaald. Het was sturing van bovenaf dat ervoor zorgde dat wij ineens uit het niks, in dezelfde week, beide de wens voor een tweede kregen

En tijdens die ceremonie vertelde onze Harvey tegen me dat hij niet kon wachten om bij ons te komen, en dat hij perse in ons gezin wilde zijn.  

Een week later na die aankondiging, 1 augustus, was ik zwanger.   

Samen Delen in de Vreugde van Verwachting

Bewuste conceptie en zwangerschap nodigen je uit om samen te delen in de vreugde van verwachting. Dit betekent dat je niet alleen de fysieke aspecten van de zwangerschap deelt, maar ook de emotionele en spirituele aspecten. Creëer momenten van verbinding met je partner waarin je samen praat over jullie verwachtingen, hoop en dromen voor jullie toekomstige gezin. Neem echt bewust de tijd om alles door te nemen dat je wel en juist niet wilt meegeven aan je kindje. Wat je voor jezelf mentaal of emotioneel nog wilt opruimen. Welk werk je nog wilt (of moet?) verrichten voor je je kindje in je armen ontvangt.

Als je de diepte in wilt met je eigen triggers, overtuigingen en patronen, dan raad ik je aan mijn podcast te luisteren. Daarmee kom je tot de kern van wie je bent, waarom je bent wie je bent, en kun je bewust kiezen wat je wel en niet aan je kindje mee wilt geven. Luister de podcast hier.

Verdieping van de Band tijdens de Zwangerschap

Naarmate de zwangerschap vordert, biedt bewuste zwangerschap de mogelijkheid om de band met je toekomstige kindje verder te verdiepen. Neem de tijd om te mediteren met je handen op je buik, zing zachtjes voor je kindje, lees verhalen of speel rustgevende muziek. Deze momenten van connectie kunnen niet alleen jou, maar ook je kindje kalmeren en geruststellen. 

Een heel mooi boek over wat een baby ervaart in de buik, is pre-parenting [Link: https://www.bol.com/nl/nl/f/pre-parenting/9200000033788750/ ]

Een Absolute Must Read als je het mij vraagt, voor iedereen die zwanger is. Ik zou aanraden die al te lezen voor je zwanger bent of vroeg in de zwangerschap. Uiteraard is later lezen als je nu al ver in de zwangerschap bent ook helemaal prima ;). 

Andere boeken over bewust zwanger worden en bewust zwanger zijn vind je in dit artikel

[Even meeluisteren met ons?] Dit is hoe wij dat deden

Als je benieuwd bent wat John en ik allemaal deden ter bewuste voorbereiding op de zwangerschap (hint: ik woonde in een ashram, deed spirituele ceremonies en we hadden diepgaande gesprekken over wat we ons kind wel en niet wilden meegeven), kijk en luister dan deze video en podcast zeker.

Hier vind je een podcast die ik jaren geleden opnam. Daarin vertel ik uitgebreid hoe wij ons zeer bewust voorbereid hadden op een eventuele eerste zwangerschap:

Klik hier voor de podcast

Hier vind je een gesprek tussen John en mij over de volledige en hele bewuste voorbereiding op de zwangerschap(pen):

Het pad van bewuste conceptie en zwangerschap is een avontuurlijke reis vol wijsheid en liefde. Het stelt je in staat om een diepe en zinvolle verbinding te creëren met je toekomstige kindje, nog voordat het in je armen wordt gehouden. Sta open voor de magie van dit proces en omarm de onvoorwaardelijke liefde die ontstaat tussen ouder en kind.

Reacties
Categorieën