Conscious Conceiving & Pregnancy
Jeanet Wolf
Conscious Conceiving & Pregnancy
08/16/2023
4 min
0

Boekenlijst voor Conscious Conceiving: Bereid jezelf optimaal voor

08/16/2023
4 min
0

Welkom in de wereld van conscious conception, een prachtige reis die je dieper in contact brengt met jezelf, je partner en het leven dat je samen wilt creëren. Bewust verwekken, ook wel bekend als conscious conception, is een spiritueel en emotioneel pad dat ouderschap benadert met diepgaande inzichten, liefde en zorg. Het is een bewuste keuze om je voor te bereiden op het ontvangen van een nieuw leven.

In eerdere artikelen vertelde ik veel over conscious conception, wat het is, hoe het in zijn werk gaat, hoe wij dat aanpakten. In dit artikel geef ik je praktische handvatten om verder in te lezen. En wel in de vorm van een boekenlijst en enkele video’s over hoe John en ik het aanpakten.

De boekenlijst bevat een schat aan wijsheid, begeleiding en praktische kennis om je te ondersteunen bij je avontuur in conscious conception en bewust ouderschap. Of je nu aan het begin staat van je reis naar het ouderschap of al een ouder bent die verlangt naar een diepere verbinding met je kind, deze boeken bieden een diversiteit aan perspectieven en benaderingen om je te inspireren en te begeleiden.

De boektitels zijn een mix van boeken die fijn zijn om voor het zwanger worden te lezen, zoals de eerste 3 genoemde Engelse titels. En boeken die heel waardevol zijn om te lezen tijdens het zwanger zijn, om je zwangerschap, bevalling, kraamtijd en daarna het ouderschap helemaal op eigen ideale pad te kunnen bewandelen.

Onderaan de uitgebreide lijst met titels deel ik mijn top 8 boeken met je die ikzelf het prettigst vond en het meeste inzicht hebben gegeven over ‘Conscious conception’. 

 Engelse boeken over conscious conceiving & pregnancy

 1. "The Conscious Parent: Transforming Ourselves, Empowering Our Children" by Dr. Shefali Tsabary – Dit boek gaat diep in over je triggers en overtuigingen als ouder. Zeer waardevol om hiermee aan de slag te gaan om niet onnodig je kind te belasten met je eigen bagage.
 2. "The Mindful Mom-To-Be: A Modern Doula's Guide to Building a Healthy Foundation from Pregnancy Through Birth" by Lori Bregman
 3. “Pre-Parenting” by Thomas R Verny – Dit is wat mij betreft een absolute must-read.
 4. “Windows to the womb” by David Chamberlain

 

Nederlandse boeken over conscious conceiving & pregnancy

 1. “Mama’en” by Nina Pierson
 2. “De Groene mama” by Kari van der Heide
 3. “Wat je niet verteld is...over kinderen in de baarmoeder, in het gezin en in de maatschappij” by Sarah Morton
 4. "Vrije Geboorte: In vertrouwen bevallen zoals jij dat wilt" by Anna Myrte Korteweg en Yolanda Verbeek
 5. “Mijn reis naar binnen” by Anna Myrte Korteweg en Yolanda Verbeek
 6. "Bevallen op eigen kracht” by Wendy Schouten

Deze boeken bieden een diverse selectie van inzichten, wijsheid en praktische tips voor het verkennen van conscious conception, zwangerschap en het ouderschap. Het lezen van deze boeken kan je helpen om je reis naar bewust ouderschap te verrijken en je voor te bereiden op deze prachtige fase van het leven. 

Dit is hoe John en ik de heel bewuste voorbereiding op zwanger worden hebben aangepakt

Hieronder deel ik een podcast die ik jaren geleden opnam. Daarin vertel ik hoe wij ons zeer bewust voorbereid hadden op een eventuele eerste zwangerschap:

https://podcasts.apple.com/mn/podcast/537-bewust-verwekken-en-bewuste-zwangerschap-hoe-wij/id1361009763?i=1000504850802

 

Hier vind je een gesprek tussen John en mij over de volledige en hele bewuste voorbereiding op de zwangerschap(pen):

Let op: Zorg ervoor dat je grondig onderzoek doet naar de boeken voordat je ze koopt, om er zeker van te zijn dat ze aansluiten bij jouw behoeften en interesses. Geniet van je leerervaringen op het gebied van conscious conception!

Wil je meer gesprekken tussen John en mij over babypraat en hoe we het aanpakten?

In aflevering 270 delen we over afwijkend durven leven van 'wat hoort' ook (of juist ;) ) met baby.


Aflevering 276 gaat over onze aller zwaarste maand uit ons leven tot nu toe.
In de laatste weken van mijn zwangerschap stierf mijn moeder. Ze overleed 13 dagen voordat onze eerste zoon Jayson geboren werd. Haar ziekbed en overlijden, de mantelzorg die mijn vader en ik 24/7 boden aan mama en wat we met erg veel liefde deden, maakte een enorme impact. 


In aflevering 280 staan we stil bij hoe we mentaal, emotioneel, financieel, relationeel - op alle vlakken van het leven - bewust werken aan balans. En hoe we zorgen dat, ondanks dat het soms hard werken is, we niet inleveren op een bepaald gebied. Om zo te zorgen dat we er als individu of als stel niet 'aan onderdoor gaan'. 


 

De top 8 boeken die ik zelf zeer waardevol vond om te lezen

 1. Met stipt om nummer 1 ‘Pre-Parenting’. Ik benoem hem vaker omdat ik het zo enorm belangrijk vind dat meer mensen dit wat hierin gedeeld wordt, leren en gaan beseffen. Dit boek wil je echt lezen voor je zwangerschap of in de eerste fase als dat nog lukt, zodat je zo bewust mogelijk de zwangerschap kunt doorlopen. Want dit maakt een grote imprent op je kindje.

 2. Vrije Geboorte. Het gaf me nog veel meer inzicht en handvatten over wat de mogelijkheden van een bevalling zijn. Grote aanrader om je bewust te zijn van wat allemaal kan, mag, en waar je zelf over na kunt denken om de bevalling zo fijn mogelijk voor te bereiden.

 3. Zwanger met Lichaam en Ziel van Susan Smit. Prachtig spiritueel boek dat heel veel verbinding kan geven met je (ongeboren) kind.

 4. Shamanic Wisdom for Pregnancy and Parenthood Anna Cariad-Barrett

 5. Feng Shui Mommy, Bailey Gaddis

 6. Mystical Motherhood, Chelsea Wiley

 7. Fertile, Pritam Atma

 8. A Child is Born, Lennart Nilsson

Ik houd enorm van lezen en ga altijd volledig de diepte in met alle onderwerpen waar ik induik. Ik heb tijdens beide zwangerschappen dan ook een boekenlijst bijgehouden welke boeken ik las, welke ik echt heel goed vond (die gaf ik 3 sterretjes in mn boekje), goed vond (2 sterren) of niet nogmaals zou lezen/aanraden (1 ster).

Enerzijds is het prachtig om processen hun natuurlijke verloop te laten gaan. Anderzijds kunnen zowel zwangerschap als bevalling een heel grote impact maken op moeder en kind. Hoe meer bewust je bent van bepaalde zaken, hoe beter je de natuurlijke processen kunt ondersteunen.

Daarna stopt het natuurlijk niet. Over opvoeding zijn vele boeken geschreven. En ik heb ze recent geteld en op moment van schrijven heb ik er 27 liggen waarvan een groot deel in mijn ogen echt enorme aanraders zijn. Maar, dat komt later in een artikel over opvoedings-boeken ;).

We weten niet wat we niet weten. Daarom is je goed inlezen en laten informeren een heel mooie manier om gebruik te maken van alles wat er al bekend is. En dankzij al die kennis te zorgen dat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te zoeken, en kunt zorgen dat jouw zwangerschap, bevalling en daarna het leven van en met je kindje zo fijn mogelijk kunnen verlopen.


Reacties
Categorieën