Podcast Afleveringen
Jeanet Wolf
Podcast Afleveringen
03/05/2024
1 min
0

Podcast #139 7 fouten die je weerhouden van het rijke leven dat je eigenlijk wilt

03/05/2024
1 min
0

In deze podcast neem ik je mee in 7 veelgemaakte fouten die je weerhouden van het rijke leven dat je graag zou willen hebben. 

Voor je luistert, wil ik graag een kleine nuance brengen. Het gaat namelijk niet vanuit de mindset: 'het is nooit goed genoeg' of 'je bent niet goed zoals je bent'. Het komt echt vanuit: ik ben heel blij met het leven dat ik heb, én ik denk dat er veel meer verdieping en verrijking mogelijk is als ik anders met mijn slaap/geld/tijd/vul maar in omga. 

Het gaat niet om meer, meer, meer bereiken. Het gaat om accepteren zoals het is, én nu je hier toch bent te kijken naar welke mogelijkheden je onbenut laat liggen. Gebruik je nieuwsgierigheid om te ontdekken wat er mogelijk is in jouw leven. 

Dit is wat ik vaak zie gebeuren..  

1) Denken dat het alleen om geld draait. En weet je wat het is? Het zit 'm niet zozeer in geld alleen. Natuurlijk draagt het hebben van geld positief bij. Het zal er voor zorgen dat je geen geld stress hebt en dat is fijn, rustgevend. Jezelf serieus nemen op geld-vlak is ook een belangrijk element. Wat echter belangrijk is om je te (blijven) beseffen, is dat geld een onderdeel is. Het is geen doel op zich. Het is niet alles. Het draait om dat wat je met je geld kunt doen. De ervaringen, het plezier, de rust die je ermee kunt ervaren.  

2) Geen helder doel achter je doel hebben. Dit maakt dat je jaagt op een ‘leeg’ doel. Dat is niet aantrekkelijk. Je wilt heel helder hebben waar je naartoe werkt. En dus vooral ook: waarom je dat wilt. Dit is de reden waarom je zal blijven komen opdagen, ook als het even niet zo soepel loopt.  

3) Ongeduldig zijn. Je weet wat er mogelijk is, je zet de nodige stappen en.. je gunt jezelf niet (voldoende) tijd om daadwerkelijk blijvend resultaat te ervaren. Het is verleidelijk om nú het resultaat te willen. Het is verleidelijk om je hoofd aan het woord te laten 'Dit duurt lang', 'Werkt het wel?', 'Kan ik het wel?'. Alleen wat je hiermee doet is focussen op dat wat er nog niet is. Door te focussen op dat wat er nog niet is, zul je steeds minder mogelijkheden zien om je doelen na te streven. Stel jezelf liever de vraag: 'Wat kan ik nu doen om het resultaat te bereiken?' Door te focussen op wat je nu kunt doen, zul je letterlijk weer in de stroom komen om wél weer mogelijkheden te ontdekken.  

Benieuwd naar de andere 4 veel gemaakte fouten? Luister dan nu de podcast.


Reacties
Categorieën