Podcast Afleveringen
Jeanet Wolf
Podcast Afleveringen
04/03/2024
1 min
0

Zelf je gevoel sturen in plaats van speelbal van het leven zijn (podcastserie)

04/03/2024
1 min
0

Je laat je raken door mensen en situaties van buitenaf. Je voelt je onzeker, angstig, boos, opgejaagd, .... vul maar in. Het beïnvloedt je gedragingen, patronen en gedachtes. Iedere dag opnieuw. Herkenbaar? Mooi ;-) Het is namelijk heel menselijk.

Maar, wat als je bij jezelf opmerkt...

dat dit niet langer de manier is waarop je je wilt voelen? Dat dit niet langer de manier is waarop je je wilt gedragen? Dat het tijd is voor ander resultaat? Dan is het de hoogste tijd om je triggers te ontdekken en om anders te leren reageren. Zowel in je hoofd, qua gevoel, als verbaal en hoe je fysiek komt opdagen in de buitenwereld.

Ik heb meerdere podcasts voor je opgenomen waarin ik je meeneem in persoonlijke voorbeelden, bruikbare inzichten en concrete opdrachten om vastgeroeste patronen bij jezelf te veranderen. 

Wil jij weer de baas zijn over je gevoel, in plaats van je continu te laten raken door bepaalde mensen of situaties? Goed dat je er bent.

In podcast #133 deel ik een persoonlijke situatie die mij triggerde. Ik neem je mee in een voorbeeld van vroeger, die sterk heeft bijgedragen aan overtuigingen waar ik járenlang naar heb geleefd. Bizar, maar niet gek als je niet weet wat je niet weet.

Daarbij deel ik in deze aflevering ook een opdracht waarmee jij zelf aan de slag kunt. Want dat wat je nu wegdrukt in jezelf, geeft op een later moment in je leven gedoe. Dat gun ik je niet. Ik gun het jou dat je jezelf écht geheel leert durven zien. En dat je ook concreet aan de slag kunt met dat wat je over jezelf ontdekt.


In podcast #135 gaan we de verdieping in over het herkennen en omvormen van je triggers

Ik deel hoe jij kunt bepalen wie je wilt zijn, hoe je op wilt komen dagen, wat je wilt ervaren. Het geeft zoveel rust als je niet structureel wordt getriggerd door van alles. Het geeft zoveel rust als je bewust kunt kiezen. Je patronen kun je doorbreken en je gevoel kun je sturen. 

In podcast #136 bespreek ik de grote invloed van je vroege kinderjaren op het leven dat je nu hebt

Als (heel) jong kind, wordt je namelijk sterk geprogrammeerd door de mensen die jou opvoeden. Zeker in de eerste 7 à 8 jaar van je leven neem je vrijwel alles van hen over. Als kind weet je niet beter, en niet geheel onbelangrijk: je bent afhankelijk van je ouders of opvoeders.

Wat je nu merkt in jouw leven, is vaak een weerspiegeling van wat je vroeger hebt meegekregen in die vroege kindertijd.

Deze podcastreeks is slechts een fractie van alle waardevolle content die te vinden is in de University of Excellence.

Reacties
Categorieën