Podcast Afleveringen
Jeanet Wolf
Podcast Afleveringen
10/11/2023
1 min
0

Podcast #4 Emotioneel Intelligent worden voor een krachtig leven

10/11/2023
1 min
0

Als je oprecht wilt komen vanuit rust, ontspanning en je niet wilt laten opfokken door wie of wat dan ook, dan zul je je eigen manier van kijken moeten veranderen. En stoppen de wereld om je heen milder te willen maken ;)
Er zijn 3 gedachtes die je hele concreet kunt toepassen, die je altijd in een kalme staat van zijn kunnen houden.
"Altijd" Klinkt heftig, onrealistisch eigenlijk. Feitelijk gezien kun je daadwerkelijk altijd rustig blijven. Na heel.veel.training. Vrijwel niemand komt ooit op dat punt. Dus ondanks dat 'altijd' kan, is het niet een streven om dat te bereiken.
Maar, een beetje meer rust, kalmte en ontspanning is ook al fijn, toch?

Denk aan die momenten dat je baby hard ligt te huilen, je peuter rondjes rent en schreeuwt en je partner binnenkomt en wat wil vragen, terwijl je eigenlijk net een appje van je vriendin aan het luisteren was. Dan ineens kan het zo veel zijn allemaal, dat je je helemaal geirriteerd en opgejaagd begint te voelen.
Dat gevoel ontstaat altijd door gedachtes die je hebt, in deze gevallen nooit andersom. Vaak zijn het onbewuste gedachtes die je oprecht niet opmerkt bij jezelf. Verhalen die onbewust rond spelen in je hoofd zoals 'ik wilde dat appje even afschrijven. Jeetje wat een hard gejank. Ik voel mn hele lijf reageren op het huilen. Oke, komt hij ook nog met een vraag. Ik heb ook nooit rust aan mn hoofd'. En voor je het weet speelt er zo veel in 1x, dat je je kalmte helemaal verliest.

De basis ligt bij bewuster leren sturen van je gedachtes.
Hoe je dat doet, hoe je emotioneel intelligenter wordt (lees: Meer getraind) leer ik je in deze aflevering.

Waarin in tevens de 3 handvatten deel, die dit heel goed uitvoerbaar gaan maken voor je.

Reacties
Categorie├źn