Samen Slapen & FamilieBed
Jeanet Wolf
Samen Slapen & FamilieBed
08/10/2023
3 min
0

Je Familie- / grondbed multifunctioneel maken

08/10/2023
3 min
0

In een wereld vol mogelijkheden en afwijkende slaapmogelijkheden heeft het familiebed zijn eigen speciale plekje veroverd. Het is een plek waar dromen worden gedeeld, nachtelijke avonturen plaatsvinden en knuffels nooit ver weg zijn. Dit artikel is gewijd aan het verkennen van het familiebed als een bron van creativiteit en gezelligheid voor het hele gezin. Laten we samen op ontdekkingsreis gaan en enkele geniale mogelijkheden verkennen om het familiebed aan te passen en om te toveren tot meer dan een bed alleen!

Kleine anekdote vooraf

Mijn vader bouwde de bodem voor ons grondbed. En was zelf zeer enthousiast over het eindresultaat. Logisch want het is ook geweldig, dat gehele bed ;). Hij en zijn vriendin hadden een kort gesprekje: 'Goh wel heel gaaf zo'n bed zeg. Zullen wij dat ook maken?' "Ja heel gaaf, maar wel gek toch om te doen, vind je niet?" "Nou weet ik niet, ik vind het wel wat." "Ik eigenlijk ook wel". "Maar is het niet gek?" "Ach, wat maakt dat uit, als wij het leuk vinden, daar gaat het om toch?"

Weet je wat het is? Er is zo enorm veel in het leven waar je al serieus en 'gewoon' genoeg bij moet zijn. Waarom zou je dan niet lekker kinderlijk zijn op andere vlakken? Lekker doen wat je zelf wilt? Je bed of slaapkamer maken zoals jij gaaf vindt, ook al 'hoort' dat niet? Je doet er echt niemand kwaad mee, en sterker nog, echt helemaal niemand heeft er überhaupt wat mee te maken, met hoe jij je slaapkamer bouwt hoor.
Dus, of het nou een prinsessenbed is, een kasteel, een stapelbed, een tipi-tent of een grondbed: Maak gewoon lekker een slaapkamer die jij tof vindt. Of je nou 13 jaar, 33 jaar of 58 jaar bent.Je leeft maar 1x in dit lichaam tenslotte ;).

Je grondbed multifunctioneel maken

Laat je fantasie de vrije loop: De magie begint wanneer je de grenzen van je verbeelding oprekt. Zie het familiebed niet langer als een eenvoudige matras, maar als een canvas voor creativiteit. Voeg kleurrijke kussens en dekens toe om een speels en levendig gevoel te creëren. Of maak een dromerige sterrenhemel met glow-in-the-dark stickers op het plafond. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Bouw een fort: Wie heeft er ooit gezegd dat een bed alleen om te slapen is? Gebruik lakens en dekens om een spectaculair fort te bouwen in het familiebed. Laat je kinderen hun eigen unieke fort ontwerpen en maak er een avontuurlijke slaapnacht van. En als je er zin in hebt, waarom zou je zelf niet meedoen in het fort? Soms is volwassen worden overgewaardeerd!

Thema-nachten: Maak van elke nacht een magisch avontuur met thema-nachten. Verander het familiebed in een piratenschip en zoek samen naar verborgen schatten. Of verander het in een ruimteschip en reis door het universum. Je kunt zelfs je favoriete sprookjes tot leven brengen in het familiebed. Thema-nachten zorgen voor plezier en wie weet welke nieuwe tradities je gezin zal creëren.

Familiebioscoop: Verander het familiebed in een gezellige bioscoop voor filmavonden. Stapel zachte kussens en dekens op en dim de lichten. Popcorn en dekens mogen natuurlijk niet ontbreken. Kies samen de leukste familiefilms uit en geniet van quality time met je geliefden. Oh, en wie zegt dat je niet in slaap mag vallen tijdens de film? In het familiebed is alles geoorloofd!

Maak ruimte voor knuffels: Een van de grootste voordelen van het familiebed is dat knuffels nooit schaars zijn. Zorg ervoor dat er genoeg knuffels zijn voor iedereen. Van teddyberen tot pluchen eenhoorns, creëer een heuse knuffelcollectie in het familiebed. Want zeg nou zelf, wie kan er ooit genoeg knuffels hebben?

Onze stijl in de slaapkamer

Alles wol en schaap: Naast de voordelen op kwaliteit van slaap is wol ook gewoon erg lekker knus om onder/op/tussen/naast te slapen. Wollen dekens, schapenvacht als topmatras, kussens van schapenvacht en losse schapenvachtjes op de grond. Schapenvacht-kussensloop, wol in het dekbed en in het kussen. Wol en schapenvacht alom.

Tip: Jayson houdt van zachte schapenvacht en wollen dekens maar heeft het dan vaak warmer dan hij fijn vindt. Voor hem hebben we een deken met ene kant linnen en andere kant wol/schapenvacht (deze: https://daaloumaa.nl/shop/Teddy-merino-en-linnen-dekbed-p400317753) zodat hij kan wisselen tussen de warmte van de wol-kant of de meer koele linnen kant.

Conclusie

Het familiebed is veel meer dan alleen een plek om te slapen. Het is een bron van creativiteit, gezelligheid en plezier voor het hele gezin. Laat je fantasie de vrije loop en ontdek hoe je het familiebed kunt omtoveren tot een unieke en warme slaapruimte. Bouw samen fortjes, beleef magische thema-nachten en geniet van familiebioscoopavonden. Maak van knuffels een absolute prioriteit en slaap als een koning(in). Het familiebed is een plek waar dromen uitkomen en herinneringen worden gemaakt. Dus duik onder de dekens, kruip dicht bij elkaar en laat de magie van het familiebed jullie allemaal omarmen!

Reacties
Categorieën