Een blog vol tegenstrijdigheden en een bonte mix aan onderwerpen. Welkom!

Een blog vol tegenstrijdigheden en een bonte mix aan onderwerpen. Welkom!

Hey hoi! Welkom op mijn blog vol avonturen in bewust en ontspannen ouderschap. Als je nieuw bent hier, bereid je dan voor op een bonte mix van onderwerpen. Ik deel graag mijn brede interesses met je, maar no worries, we houden het gezellig!

Als je me al kent, hoef ik je natuurlijk niet te waarschuwen voor mijn talloze interesses, lange verhalen en bergen tips die ik graag met je deel. Je weet inmiddels dat ik van geen ophouden weet! ;)

Hoe je ook op dit blog terecht bent gekomen, je bent van harte welkom! Ik neem je graag mee op ontdekkingstocht door mijn diverse interesses, omdat ik denk dat er echt waardevolle dingen tussen zitten. Sommige onderwerpen zullen je misschien niet zo interesseren, anderen vind je hopelijk leuk. Kies gewoon waar je zin in hebt om te lezen en waar je hart sneller van gaat kloppen.

Wat je precies kunt verwachten? 

Ik kan je geen exacte routebeschrijving geven, want ik ontdek zelf ook steeds nieuwe hobby's en interesses. Maar ik weet zeker dat we vaak terugkeren naar onderwerpen zoals

  • alternatief ouderschap,
  • je kinderen bewust opvoeden,
  • homeschooling.

  • Maar ook investeren (en je kinderen helpen met een fijne financiële toekomst),
  • moestuinieren, 
  • persoonlijke verhalen van ons gezinsleven,

  • spirituele avonturen van een heel nuchtere Drentse meid (ik, voor als je dat niet doorhad),
  • ondernemen & ouderschap,
  • fibromyalgie,
  • je eigen natuurlijke verzorgingsproducten maken,

 en al het andere dat ineens m’n interesse wekt ;)


Geen zorgen, je hoeft geen dreadlocks en schapenvachten te hebben om fan van te zijn van het alternatieve gepraat hier. Hoewel onze slaapkamer niet onderdoet voor een schapenboerderij gezien de hoeveelheid wol en schapenvachten die daar te vinden zijn, maar dat terzijde.


Ik denk namelijk dat een meer alternatieve benadering in 90% van de gevallen in het leven simpelweg inhoudt: Benaderingen die vanuit rust, kalmte en een diep weten en zelfvertrouwen komen. Want ik heb 1 hoofddoel voor jou hier als lezer: Jouw (gezins)leven lichter, luchtiger en kalmer maken. Zodat je precies kunt leven zoals jij graag wilt. Daarmee bedoel ik niet 'het perfecte leven' of 'je leven manifesteren door alleen maar positief te denken'. 

Het doel van dit blog voor jou

Ik doel simpelweg op het hebben van dagen waar je naar uitkijkt. Dagen waar je zin in hebt, als je 's morgens met uitzonderlijk veel slaaptekort wakker wordt (want kinderen...). Dat je helemaal oke bent met 3 wasmanden vol niet opgevouwen was (en die was in de droger of aan het wasrek, welke je nog vergeten was). Dat je kunt genieten van de kleine dingen. 

Dat je er helemaal oke mee bent dat jouw kind die ene is op de opvang waar de stift-tekeningen op z'n arm staan (hi, aangenaam, dat is mijn kind). Dat je je soms vertwijfelt afvraagt of het echt al 4 dagen geleden is dat je je kind onder de douche gezet hebt omdat een washandje nou eenmaal net wat praktischer is iedere keer. 

Dat je vooral meer de boel de boel kunt gaan laten. En kunt genieten van dat wat er echt toe doet voor jou. 

Een beetje minder perfect willen doen. Beetje minder binnen de lijntjes willen kleuren. Beetje minder druk maken om de buitenwereld. En vaker schijt hebben aan dat wat zogenaamd hoort. Want is er iemand op deze aarde die werkelijk weet wat ie doet? Denk het niet hoor ;)

Anyway...

We gaan het hebben over homeschooling, unschooling en andere alternatieve onderwijsvormen. Ik ben namelijk druk bezig met onderzoek en deel graag mijn bevindingen met je.

En laten we het even hebben over geld verdienen, investeren en ondernemerschap. Ik denk hier zo nu en dan graag over na, omdat ik zelf een bedrijf run en daarnaast als investeerder allerlei avonturen beleef (ik investeer momenteel o.a. in whisky, start-ups, crypto, NFTs, you name it). Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de jongens. Hier kun je lezen hoe en waarom we dat doen: Alle artikel over investeren voor en met kinderen.

En dan hebben we nog het thema samen-slapen en het beruchte familiebed. Love it! Ik deel graag mijn ervaringen en geef je tips om jouw eigen knusse slaapplek te creëren. Wie heeft er nou een bed voor zichzelf nodig als je het kunt delen met je kroost? (Oke, eerlijk is eerlijk: De overgrote meerderheid wil zijn/haar eigen bed, zonder kids erin... Voor dat afwijkende clubje dat de kinderen wel graag in bed wil deel ik prachtige handvatten over samenslapen en briljante familiebedden maken ;) ).
Je vindt er hier alles over.

Overigens slapen mijn man John en ik in aparte slaapkamers en wisselen we wie er met de jongens slaapt. Zo heeft in ieder geval 1 van ons een ononderbroken nacht ;). Maar dat komt ik een later artikel uitgebreider aan bod!

Maar er is meer! We duiken ook in de wereld van moestuinieren. No worries, ik ben geen expert, maar wel een enorme enthousiasteling. Dus als je zin hebt in groene avonturen en lachwekkende tuinblunders, dan zit je hier goed.
Moestuin avonturen vind je hier.

En laten we de zelfgemaakte natuurlijke zalfjes niet vergeten! Samen maken we de meest verrukkelijke en natuurlijke verzorgingsproducten. Je zal versteld staan van wat je allemaal kunt doen met een paar simpele ingrediënten en een flinke dosis creativiteit.

Als (voorlopig) laatste onderwerp waar ik graag over schrijf, leer en deel is conscious conceiving & conscious pregnancy, ofwel bewust verwekken en bewust zwanger zijn. Prachtige manieren van kijken naar zwangerschap en de aanloop daarop. Hier kun je er meer over lezen.

Een wirwar aan onderwerpen

Het hebben van talloze interesses is niet iets nieuws trouwens. Naast mijn voeding&dietetiek diploma, heb ik ook een paardenhouderij diploma. Vroeger runde ik een natural horsemanship paardentrainingsstal maar stopte daarmee omdat ik mijn rug brak. Ook had ik in een ver verleden een sportschool, dietistenpraktijk en atletenteam. Ik deed zelfs mee aan bodybuildwedstrijden. Omdat John en ik gingen wereldreizen 5 jaar lang, zijn we het offline deel van de praktijk gestopt en gingen we volledig online ondernemen.

En als kers op de taart, ben ik opgeleid om cacao ceremonies te leiden en ook tot aromatherapeut (iemand die werkt met essentiële oliën). Ja echt, ik ben zeer enthousiast over veel uiteenlopende onderwerpen van interesses ('t zijn wel allemaal diploma’s waar ik niks mee doe overigens. Maar ik hou graag van de best mogelijke cursussen en opleidingen, ook voor hobby-projecten ;)). Maar maak je geen zorgen, ik ben geen aromatherapiegoeroe die essentiële oliën door je strot duwt. Ik doe het puur voor de lol en om mijn kennis te vergroten. Kennis die ik vervolgens heel graag met jou deel.

Studeren en kennis overdragen als hobby en voor onze jongens

Al met al studeer ik heel wat af, allemaal voor mijn eigen plezier en om onze jongens een brede basis mee te geven. Ik houd nog altijd erg van ondernemen, maar geniet meer van mijn rol als fulltime moeder met één dagje werken in de week als Algemeen Directeur van ons bedrijf Lifestyle of Business met ons kantoor in Drenthe.

(Bijna) Fulltime moeder, maar wel als Algemeen Directeur van ons bedrijf met 12+ medewerkers

Ons huidige bedrijf is zo ingericht dat ik ‘wegkom’ met 1 dag in de week werken, dankzij het briljante team van 12+ medewerkers om ons heen dat de boel ook laat draaien zonder mij. Zodat ik me volledig op de jongens, en later ook op homeschooling kan richten.

Zoals je ziet, ik heb veel verschillende interesses. Ik zal je meenemen op mijn avonturen, de trainingen die ik volg, de boeken die ik lees, en nog veel meer. Zodat jij er jouw handvatten, inzichten en richtingaanwijzers uit kunt halen.

En dat allemaal gebundeld in een wirwar aan artikelen op dit blog. Je kijkt maar even waarmee je begint, laten we het leven vooral lekker luchtig houden en niet al te serieus aanpakken ;).

We spreken snel!

Liefs, Jeanet 


Mijn doel voor jou als lezer van dit blog? Het het hebben van dagen waar je naar uitkijkt. Dagen waar je zin in hebt, als je 's morgens met uitzonderlijk veel slaaptekort wakker wordt (want kinderen...). 
Dat je helemaal oke bent met 3 wasmanden vol niet opgevouwen was (en die was in de droger of aan het wasrek, welke je nog vergeten was). Dat je kunt genieten van de kleine dingen. 
Dat je er helemaal oke mee bent dat jouw kind die ene is op de opvang waar de stift-tekeningen op z'n arm staan (hi, aangenaam, dat is mijn kind),  Dat je je soms vertwijfelt afvraagt of het echt al 4 dagen geleden is dat je ze onder de douche gezet hebt omdat een washandje nou eenmaal net wat praktischer is iedere keer. Dat je vooral meer de boel de boel kunt gaan laten. En kunt genieten van dat wat er echt toe doet voor jou.
Een beetje minder perfect willen doen. Beetje minder binnen de lijntjes willen kleuren. Beetje minder druk maken om de buitenwereld. En vaker schijt hebben aan dat wat zogenaamd hoort. Want is er iemand op deze aarde die werkelijk weet wat ie doet? Denk het niet hoor ;)Over de schrijver
Mama van Jayson en Harvey. Vrouw van John. En heel enthousiast over het leven. Ik run samen met mijn man John en al onze medewerkers het bedrijf Lifestyle of Business. We deden in 2020 mee met het programma Steenrijk Straatarm. Onder andere bekend uit 40+ podcast en tijdschrijft interviews, waaronder: Het AD, Flair, de Linda, Telegraaf. En ook podia, over bijvoorbeeld ondernemerschap, mindset, alternatief leven, NFT's en leiderschap. En doe dat ook in online seminars waar ik uitgenodigd word als spreker. Maar bovenal gewoon erg enthousiast over het leven en het overdragen van de kennis die ik opdoe. Zodat ook jij ervan kunt profiteren <3
Reactie plaatsen