Kort voorstellen, Jeanet Wolf, de multi-gepassioneerde hobbyist

Kort voorstellen, Jeanet Wolf, de multi-gepassioneerde hobbyist

Hallo daar!

Ik ben Jeanet, de trotse eigenaar van dit enigszins afwijkende blog. Terwijl ik dit artikel nog even wilde doornemen voor hij geplaatst wordt, komt m'n oudste van 2 jaar en 3 maanden aanlopen met een enorme snottebel, wat ie halverwege zelf al 'opgelost heeft' door het van zijn pols tot aan zijn elleboog op z'n trui 'schoon te maken' volgens eigenzeggen.

En pak ik de jongste van 3 maanden op om samen het laatste van dit artikel af te ronden, om te constateren dat hij zichzelf er tot halverwege zijn rug onder heeft geplast omdat ik de wasbare luier per ongeluk veel langer om gelaten heb dan goed is.

Dat is de korte samenvatting van mijn leven: T ene balletje valt hier op de grond, de andere bal valt daar neer. En we maken er gewoon maar iedere keer het beste van ;).

Als je me nog niet kent; Aangenaam

Maar goed, voor het geval je me nog niet kent, hier even een korte voorstelronde: Ik heb nogal veel interesses en daarover vertel ik erg graag in de vorm van artikelen, podcasts en video's welke ik de afgelopen jaren allemaal maakte. Ik zal je hieronder wat meer over mezelf vertellen. Dan kun je dat daarna allemaal weer vergeten en de echt waardevolle artikelen lezen ;)

In het eerste artikel op deze website heb je al de verscheidenheid aan interesses en wirwar aan hobby’s kunnen lezen. Daar hoeven we het dus niet meer over te hebben.

Laten we daarom hier eens teruggaan naar een paar jaar geleden.

Van Steenrijk Straatarm tot avontuurlijke reizen

Ik heb mijn momenten van beroemdheid gekend - ja, echt waar! In 2020 mocht ik schitteren op televisie in het programma Steenrijk Straatarm. Het was een avontuurlijke ervaring waar we ruilden met een ‘arm’ gezin, een week in de bijstand leefden, eten haalden bij de voedselbank en een heel andere wereld leerden kennen. Ik heb er misschien geen Oscar voor gekregen ;) maar het was zeker een memorabel moment in mijn leven. Een prachtige ervaring waar ik erg dankbaar voor ben.

Jaren lang wereld reizen

Voordat ik de wereld van de televisie betrad (oke oke, dat is echt enorm overdreven met 1x 45 minuten op tv te zijn geweest ;) ), heb ik de wereld zelf verkend. Samen met mijn man John heb ik vijf jaar lang als ‘digital nomad’ de mooiste plekken bezocht, van Hawaii tot Thailand, Bali tot LA, Spanje, Mauritius, vele (ei)landen zijn we geweest.

Hieronder zie je een video waar we met vrienden op Bali gingen snorkelen. In de lijst met video's zie je 29 korte video's met een beeld wat we allemaal deden op reis.


Liefde op het tweede (zwem)gezicht

We hebben elkaar trouwens ontmoet toen we tieners waren, op vakantie in Oostenrijk. Het was overigens geen liefde op het eerste gezicht. We waren allebei zo verlegen dat we uiteindelijk een ‘zwemdate’ geregeld hadden door mijn broertje aan zijn zusje te laten vragen of John wilde zwemmen. Of andersom, maar het resultaat was in ieder geval dat we samen gingen zwemmen.
Ik hoopte dat John me zou zoenen voor we naar huis zouden gaan. Maar daar was ie te schijterig voor dus dat gebeurde niet. Maar, uiteindelijk kwam het goed want...

We hebben in 2014 elkaar het jawoord gegeven op het betoverende Kauai, Hawaii. We hadden verkering sinds 3 januari 2006 en op 3 januari 2014 was het moment van trouwen daar. En alsof dat niet genoeg was, hebben we in 2019 op exact dezelfde plek opnieuw ons huwelijksgeloften vernieuwd. We hadden onze familie zelfs getrakteerd op een reis naar Hawaii, zodat ze getuige konden zijn van deze bijzondere gebeurtenis. Hoe romantisch is dat?

Een vlog uit de oude doos: 3 januari 2019 onze trouwgeloften hernieuwen op Hawaii met onze familie


Het leven in al zijn tegenstellingen

Maar het leven is niet altijd een sprookje, toch? In 2018 werd mijn moeder ziek en in 2021 verloren we haar aan de gevolgen van borstkanker. Ik was op dat moment hoogzwanger. 13 dagen na haar overlijden werd onze eerste zoon, Jayson, geboren.

Het was een zware tijd vol tegenstrijdigheden, waar geluk en verdriet, leven en dood heel dicht bij elkaar stonden. Het heeft me nog meer geleerd om het leven ten volle te omarmen en elke dag te waarderen.

Fysiek beperkt en daardoor een vrij leven

Vanwege fibromyalgie en chronisch vermoeidheid ben ik al sinds ik me kan heugen fysiek erg beperkt in mijn kunnen. Ik heb er mijn weg omheen kunnen bouwen waardoor ik me nu geenszins meer beperkt voel. Dat was in mijn begin twintiger jaren wel anders. Ik kon letterlijk niks anders dan in bed liggen op een bepaald punt. Tot ik er op een dag lag en besloot ‘ik heb altijd pijn, ben altijd moe, ook nu ik bijna 24/7 op bed lig. Maar zo lang ik 24/7 op bed lig ervaar ik mijn leven als heel nutteloos en stom. Ik kan net zo goed met diezelfde pijn en moeheid wel wat van mijn leven maken.’

En zo geschiedde.

Het is niet ‘over’. Ik heb er wel mee leren leven. Ik kan heel veel ‘gewone’ dingen niet. Zo word ik bijvoorbeeld heel ziek voor 1-2 weken na een simpel middagje zwemmen (dus dat doen we nooit). Pretparken of ‘leuke’ daagjes uit zijn een onmogelijke opgave tenzij ik accepteer dat ik dagenlang met koorts en enorme pijn op bed lig (wat niet kan met 2 jonge kinderen, dus zulke dingen denken we niet eens over na om te gaan doen).

Ik heb dankzij de beperkingen een afwijkend en bijzonder fijn leven gebouwd. Omdat de gebaande paden niet mogelijk waren, werd ik uitgenodigd het exact op mijn eigen manier te gaan doen.

Lifestyle of Business: Ondernemen en evenementen organiseren

Naast mijn persoonlijke avonturen run ik samen met John en zo’n 12+ medewerkers ons bedrijf Lifestyle of Business. Naast coaching organiseren we ook evenementen voor ondernemers en helpen hen hun ideale leven waar te maken. Het is een geweldige ervaring om te zien hoe mensen groeien en bloeien met de juiste ondersteuning.

Van paardenmeisje tot bodybuilding en alles daartussenin

Ik was vroeger een fervent paardenmeisje en bracht mijn dagen door in het zadel. Of beter gezegd: Zonder zadel en bitloos. Ik werd ook steevast uitgelachen door 1 bepaalde broer&zus in het dorp die me dan nariepen ‘haha jij hebt lekker geen zadel’. Wat ik heel gek vond, ik was juist super blij dat ik zonder zadel reed en snapte nooit waarom dat een ‘pest opmerking’ was.

De paardenhobby werd uiteindelijk een paardenbedrijf. Waar ik in 2012 abrupt mee stopte omdat ik mijn rug brak door een val van een trainingspaard. Tijdens mijn herstel schreef ik een raw food receptenboek(je), ging ik 60 dagen sapvasten en bedacht ik raw-chocolate workshops om te organiseren zodra ik hersteld was van mijn gebroken rug.

Wat vervolgens uitliep in een volledige dietistenpraktijk, sportschool, superfood-webwinkel en runnen van een bodybuild atletenteam.

Zelf heb ik ook nog bodybuildwedstrijden gedaan trouwens! Maar ik was helemaal niet goed en kwam niet verder dan de een-na laagste klasse in de sport. Dat lag niet aan mijn fysieke aanleg, want die is goed. Het lag aan mijn -gebrek aan- discipline. Ik sport en eet bij nader inzien liever voor m’n plezier dan altijd super strikt te moeten leven. Dus de wedstrijdsport duurde maar een jaar of 4 uiteindelijk.

Alternatieve interesses en een zeer enthousiaste persoonlijkheid

Verder houd ik enorm van alles dat alternatief is. Ik ben getraind tot cacaoceremonie leidster. We hebben ook een grot hier in de tuin waar ik een ceremonie georganiseerd had. Heb meerdere ayahuascareizen gemaakt. Houd van het sjamanisme. En ben vele uren per dag in de moestuin te vinden met de jongens. Ik ben opgeleid als aromatherapeut omdat ik graag wilde leren hoe ik eigen verzorgingsproducten kan maken. Tijdens inschrijven had ik niet door dat het een volledige opleiding was met vooral ook vet veel chemie lessen (blegh). Maar ik rondde hem af en vond wat ik zocht: Veel kennis over het maken van eigen verzorgingsproducten.

Ik zie mijzelf later ook voor me als een oud vrouwtje met lang grijs haar dat in de moestuin werkt en voor ieder kwaaltje een zelfgemaakt zalfje heeft. Met ingrediënten geplukt uit het bos, de tuin en langs de weg. Zo’n vaag type. Heerlijk ;)

Dat enthousiasme qua fanatiek ergens induiken en meteen een volledige opleiding volgen is ook wel een onderdeel van wie ik ben trouwens. Ik ben erg snel enthousiast over ongeveer alles en ga dan meteen all-in. 

Naast die alternatieve dingen houd ik ook erg van ondernemen, investeren, handelen in crypto en NFT’s en investeren in projecten waar ik erg in geloof. En van geld verdienen, want ik vind dat dat het leven comfortabeler maakt.

Ik spreek graag op podia en doe dat over verschillende onderwerpen


Een verzameling van tegenstrijdigheden

Een verzameling van tegenstrijdigheden en werelden die vaak ver van elkaar afstaan. Zoals veel geld verdienen en investeren en daarnaast diep in de alternatieve wereld zitten bijvoorbeeld. Of heel zweverig (kunnen) zijn maar super praktisch, concreet en to the point communiceren, dat is wel een goede samenvatting van mij en m’n leven: Een mix van vanalles.

Vieren van het leven met twee prachtige zoons

Zo warrig en onsamenhangend al die interesses zijn, zo is ons leven ook ongeveer ;).

Ons leven dat we iedere dag vieren met onze 2 heerlijke zoons (de eerste, Jayson, van eind april 2021 en de tweede, Harvey, van mei 2023). Die zich later ongetwijfeld schamen voor hun rare moeder. Maar dat neem ik voor lief. De woensdag is mijn werkdag in het bedrijf en verder ben ik fulltime moeder, waar ik enorm van geniet.

Dus daar heb je het, een glimp van wie ik ben en wat me drijft. Ik hoop dat je zult genieten van mijn gekke, eigenwijze en soms een tikkeltje serieuze avonturen hier op dit blog. Laten we samen lachen, leren, groeien en het leven omarmen!

Liefs!Over de schrijver
Mama van Jayson en Harvey. Vrouw van John. En heel enthousiast over het leven. Ik run samen met mijn man John en al onze medewerkers het bedrijf Lifestyle of Business. We deden in 2020 mee met het programma Steenrijk Straatarm. Onder andere bekend uit 40+ podcast en tijdschrijft interviews, waaronder: Het AD, Flair, de Linda, Telegraaf. En ook podia, over bijvoorbeeld ondernemerschap, mindset, alternatief leven, NFT's en leiderschap. En doe dat ook in online seminars waar ik uitgenodigd word als spreker. Maar bovenal gewoon erg enthousiast over het leven en het overdragen van de kennis die ik opdoe. Zodat ook jij ervan kunt profiteren <3
Reactie plaatsen